Home » Editorial

Ένας μήνας λειτουργίας του περιοδικού, σε νούμερα!

Submitted by on June 28, 2009 – 9:05 am5 Comments
Ένας μήνας λειτουργίας του περιοδικού, σε νούμερα!

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την 100η μας ανάρτηση, σήμερα συμπληρώνουμε τον 1ο μήνα επίσημης λειτουργίας του περιοδικού! Το πώς έχει πάει μέχρι στιγμής σε νούμερα μπορείτε να το διαπιστώσετε παρακάτω. Για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περιοδικού είχαμε:

 • 120 αναρτήσεις
 • 28 σχόλια
 • 13 κατηγορίες
 • 88 ετικέτες (tags)

Από πλευράς επισκεψιμότητας θα αναφέρουμε τόσο τα στατιστικά της πλατφόρμας (WordPress) πολύ περισσότερο, όμως, της υπηρεσίας Google Analytics η οποία και εγκυρότερη είναι και μεγαλύτερη ποικιλία στατιστικών παρέχει. To WordPress μας λέει ότι:

 • Total views: 6,729 (WordPress)
 • Busiest day: 421 (WordPress)
 • Average views: 197 (WordPress)

Η υπηρεσία Google Analytics μας λέει ότι:

 • Visits: 2,051 (Google Analytics)
 • PageViews: 10,130 (Google Analytics)
 • Pages/Visit: 4.94 (Google Analytics)
 • Absolute Unique Visitors: 1,320 (Google Analytics)

Εκείνο που είναι ενδιαφέρον είναι ότι μας παρέχει και γεωγραφικές λεπτομέρειες για τους επισκέπτες του περιοδικού. Σύμφωνα με αυτές δεχθήκαμε:

 • επισκέψεις από 19 διαφορετικές χώρες!
 • επισκέψεις από 33 διαφορετικές πόλεις/δήμους της Ελλάδας!

Οι χάρτες των επισκέψεων παρακάτω:

Θέλουμε να σημειώσουμε για πολλοστή φορά πώς χρειαζόμαστε τη στήριξη πολύ περισσότερο τη συμμετοχή σας με σχόλια, παρουσιάσεις, αλληλογραφία ή οποιοδήποτε τρόπο μπορείτε να βρείτε. Το περιοδικό αποτελεί ερέθισμα – κίνητρο, αφορμή για την καθιέρωση μιας κοινής πλατφόρμας επικοινωνίας και συνεργασίας.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

5 Comments »

 • Νομίζω ότι τα παραπάνω νούμερα επιβεβαιώνουν ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα!
  Εύχομαι ανάλογη συνέχεια!

 • gkelnar says:

  Σε ευχαριστούμε Αλέξανδρε αλλά δεν φτάνει μόνο η δική μας συμμετοχή και η συμμετοχή λίγων ανθρώπων, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη από το κοινό, με σχόλια, παρουσιάσεις, αλληλογραφία κλπ! Ευελπιστούμε τον επόμενο καιρό να κινητοποιηθούν περισσότερα άτομα!

 • ehealthgr says:

  Thanks ξα (για τα καλά σου λόγια, την επόμενη φορά που βρεθούμε θα σου κάνω δώρο τις καλλιέργειες για τα κινητά και τα μηχανήματά σου ). 😛

  Τα νούμερα είναι αρκετά καλά. Προσωπικά θέλω περισσότερα σχόλια και επικοινωνία μεταξύ των αναγνωστών. Αν μη τι άλλο προσπαθούμε να φτιάξουμε μια “κοινότητα” ανθρώπων με τα ίδια επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα. 🙂

  Ps: Σου εύχομαι καλή αρχή και σένα με το metathesi.gr. Άντε, περιμένουμε να το ανεβάσεις, να δούμε τι “έψηνες” τόσο καιρό!!

 • kathi apostolidis says:

  Μπράβο εξαιρετικό ξεκίνημα και εύχομαι σύντομα η επισκεψιμότητα να μετριέται σε πολλές (δεκάδες) χιλιάδες. Το blog αυτό είναι all about biomed labs, κάτι που έλειπε στον τομέα αυτό και πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να εξακολουθήσει να καλύπτει τον ίδιο χώρο με νέα,εξελίξεις,κανονισμούς, νομοθεσία και άλλα κυρίως από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Οι διεθνείς εξελίξεις στο χώρο μπορεί να αποτελέσουν μια ξεχωριστή κατηγορία.

  • ehealthgr says:

   thanks για το support Καίτη. 🙂

   Οι διεθνείς εξελίξεις είναι κάτι που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Για τον κλάδο μου και μόνο υπάρχουν τόσα θέματα. Πόσο μάλλον για τον ευρύτερο βιοϊατρικό κλάδο χώρο.

   Σε επίπεδο υλοποίησης και προγραμματισμού έχω κάνει σχετικές κινήσεις αλλά υπάρχει πρόβλημα χρόνου. Αυτή η προσπάθεια είναι στην ουσία part-time χόμπι και είναι δύσκολο χωρίς πολλούς contributors στο ίδιο επίπεδο να περπατήσει σε μεγάλα μεγέθη.

   Προσωπικά έχω ξανοιχτεί σε πάρα πολλά μέτωπα και αντιμετωπίζω χρονικές δυσκολίες. Πέρα από τα εσωτερικά κίνητρα η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται και ένα είδους reward. Ακόμα και τα καλά λόγια ή το social networking είναι μιας μορφή τέτοιας “αμοιβής”. Ελπίζω να έχω -- έχουμε κέφι για αρκετό καιρό και να πάει αρκετά μακριά αυτή η social media “περιπέτεια”. Προσωπικά το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όσο είναι ζωντανή αυτή η προσπάθεια θα έχει το συγκεκριμένο επίπεδο (καλό, κακό, μέτριο, όπως το βλέπει ο καθένας).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.