Home » Εξελίξεις - Απόψεις

Απαντητική Επιστολή της ΠΕΤΙΕ (05/08/09)

Submitted by on August 5, 2009 – 9:39 pm6 Comments
Απαντητική Επιστολή της ΠΕΤΙΕ (05/08/09)

Μας αναρτήθηκε ως σχόλιο αλλά μας στάλθηκε και με mail η παρακάτω απαντητική επιστολή – ανακοίνωση της ΠΕΤΙΕ σε προηγούμενη ανάρτηση της ΕΝΤΕΠΑ, η οποία άφηνε αιχμές για την πρώτη. Το κείμενο της επιστολής είναι παρακάτω:

Διαβάζοντας στην αρχική σελίδα της Ιστοσελίδας της Ένωσης Τεχνολόγων – Παρασκευαστών Δημοσίων Νοσοκομείων το θέμα : «Συνάντηση της Ένωσης με την Επιτροπή για Βαρέα – Ανθυγιεινά» παρατήρησα ορισμένα στοιχεία που είναι ανακριβή και τα οποία μου δημιούργησαν αρκετές απορίες για το κίνητρο και τον σκοπό των ενεργειών αυτών.


Συγκεκριμένα στο κείμενό σας γράφετε:

1) «Μετά από αίτημα της επιτροπής Λινού που εξετάζει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για διευκρινιστικά στοιχεία, η Ένωση (Η ) εκπροσωπώντας όλο τον κλάδο ζήτησε συνάντηση με την επιτροπή, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/7/2009. Κατατέθηκαν από την Ένωση συμπληρωματικά στοιχεία και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αναμένεται το Σεπτέμβρη νέα επικοινωνία με επιπλέον στοιχεία.»

Πως γίνετε να εκπροσωπείτε μόνο εσείς και με ποιανού εντολή ή απόφαση τον κλάδο; Όπως αναφέρετε και εσείς στην ιστοσελίδα σας : «Η Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών Δημοσίων Νοσοκομείων είναι πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με μέλη Τεχνολόγους και Παρασκευαστές Ιατρικών εργαστηρίων στα Δημόσια Νοσοκομεία – προνοιακά ιδρύματα και κέντρα υγείας». Δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυΐα να καταλάβει κάποιος ότι είσαστε πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο στο χώρο του ΕΣΥ, σε αντίθεση με την που είναι η Πανελλήνια Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στα Δημόσια Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας, Μονάδες Υγείας και Νοσοκομεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Εκπαίδευση και Ιδιωτικό Τομέα (Ιδιωτικά Νοσοκομεία – Διαγνωστικά Εργαστήρια) .

Με την σοβαρή πιθανότητα να ανατραπεί το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, αλλά και το οτι οι αλλαγές θα αφορούν τους νέους ασφαλισμένους και τον ιδιωτικό τομέα, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τι συζητήσατε εκεί, για ποιο λόγο πήγατε και ποια «συμπληρωματικά στοιχεία και απαραίτητες διευκρινήσεις» συζητήθηκαν με το προεδρείο Επιτροπής Λινού, παρακάμπτοντας την ΟΣΝΙΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ), την ΓΣΕΕ και την ΠΕΤΙΕ και θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων και Παρασκευαστών στον Ιδιωτικό Τομέα. Φαντάζομαι ότι και η ΟΣΝΙΕ και η ΓΣΕΕ αλλά και ιδιαίτερα οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα θέλουν να το πληροφορηθούν. Από πότε εκπροσωπείτε τους ΤΙΕ και Παρασκευαστές του ιδιωτικού τομέα ;


2)
«Από το 2007 η Ένωση είναι ο μόνος φορέας που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο Φάκελο για την Ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα»

Αυτό είναι παντελώς ανακριβές αφού και η ΠΕΤΙΕ αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν καταθέσει αντίστοιχα έγγραφα – υπομνήματα. Το δε υπόμνημα της ΠΕΤΙΕ βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εδώ και ένα χρόνο !


3)
Θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε στην ιστοσελίδα σας για γνώση τα στοιχεία των μελετών που έχετε για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά που αφορούν τους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων και ΔΕ ΒΙΒΕ. Γιατί να μην γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι τις μελέτες αυτές ;


4)
Τέλος γράψατε : «υποτιθέμενα επιστημονικά συνέδρια» , «λαμβάνοντας χορηγίες από εταιρείες ή από το Υπουργείο», «Είναι οι ίδιες εταιρείες που «χρηματοδοτούν» τα συνέδρια τους, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα εκατομμυρίων και με θύματα τους Τεχνολόγους και παρασκευαστές στα δημόσια Νοσοκομεία»

Πιστεύετε ότι δεν πρέπει να γίνονται συνέδρια του κλάδου μας για την αναβάθμιση μας? Δηλώνετε πως το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων (που και εσείς είχατε την Τιμή να παρακολουθήσετε και να μιλήσετε στο Βήμα τους προσκεκλημένοι), δεν ήταν Επιστημονικό; Υπονοείτε μήπως κάτι για τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες συναδέλφους Τεχνολόγους στο συνέδριο;

Όσον αφορά τις χορηγίες (σε κάθε επιστημονικό Συνέδριο δίνονται χορηγίες ) 1000€ από το Υπουργείο και 2000€ από όλες τις εταιρίες μαζί είναι σκανδαλώδης «χρηματοδότηση»;

Κλείνοντας θα σας παρακαλούσα να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από όλους αυτούς που με τις ενέργειές σας προσβάλετε και βλάπτετε, αλλά και να αναλογιστείτε το συνδικαλιστικό και συναδελφικό σας λάθος!


Βούρτσης Διονύσης
Πρόεδρος ΠΕΤΙΕ

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

6 Comments »

 • Πέτρος says:

  Δυστυχώς οι συνάδελφοι της ΕΝΤΕΠΑ, δεν μας εξήγησαν τι ζήτησαν από την Επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, διότι το επάγγελμα του Τεχνολόγου, αλλά και του Παρασκευαστή, βρίσκεται υπό το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών ήδη στον Ιδιωτικό Τομέα, και δεν βρίσκεται στο Δημόσιο, άρα τι ζητήσατε και δεν είναι σαφές από την ιστοσελίδα σας;
  Όσον αφορά τα υποτιθέμενα συνέδρια, είναι αυτά που εξυψώνουν επιστημονικά το κύρος και τις γνώσεις των συναδέλφων και όχι οι μισθολογικές αλλαγές μόνες τους, ή οι παραπάνω άδειες του προσωπικού ετησίως!
  Η διαρκής κατάρτιση είναι το κλειδί της επιτυχίας για να γινόμαστε καλύτεροι, και όχι να λέμε ωραία “λογάκια” απλά για να γινόμαστε αρεστοί!

 • Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, η Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών Δημοσίων Νοσοκομείων είναι πανελλήνιο συνδικαλιστικό και επαγγελματικό όργανο με μέλη Τεχνολόγους και Παρασκευαστές Ιατρικών εργαστηρίων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα ΝΠΔΔ και σε όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ( κέντρα υγείας, υγειονομικούς σταθμούς, δήμους, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικούς φορείς, ψυχιατρικά κέντρα – μονάδες, διαγνωστικά Κέντρα, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστημιακά εργαστήρια κ.α.) καλύπτοντας, συνδικαλιστικά και νομικά όλους τους Τεχνολόγους και Παρασκευαστές αλλά και τους επί συμβάση εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  Όταν η ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. βρίσκεται στην αιχμή των διεκδικήσεων του κλάδου εδώ και 23 χρόνια η ΠΕΤΙΕ ανακάλυψε το «αυγό του Κολόμβου» το τελευταίο έτος.

  Η ΠΕΤΙΕ σύμφωνα με το καταστατικό σύστασης της αποτελεί επιστημονικό σωματείο και τίποτα άλλο. Για την αλήθεια των πραγμάτων, να διευκρινήσουμε για κάποιους στην ΠΕΤΙΕ να το καταλάβουν, αποτελούν και οι ίδιοι πρωτοβάθμιο όργανο.

  Ομοσπονδίες είναι μόνο η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΣΝΙΕ. Αν η ΠΕΤΙΕ θέλει να νομίζει ή να θεωρεί εαυτόν εκπρόσωπο του κλάδου ή ακόμη και ομοσπονδία πλανάται πλάνη οικτρά. Αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο και μάλιστα μόνο επιστημονικό.

  Όταν σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο, σε κανένα χώρο υγείας δεν έχει λύσει ποτέ ή εκπροσωπήσει εργαζόμενο ενάντια στις επιταγές είτε των κυβερνήσεων, είτε των υπουργείων, είτε ακόμη και των διοικήσεων των νοσοκομείων η ΠΕΤΙΕ δεν μπορεί να αναφέρεται σε διεκδικήσεις.

  Για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τον όρο επαγγελματική ένωση θα πρέπει και να μπορεί να διεκδικεί, και να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους ενάντια σε οποιονδήποτε υποβαθμίζει, θίγει ή απειλεί τη επαγγελματική τους θέση. Κάτι που η ΠΕΤΙΕ δεν έκανε ποτέ και δεν μπορεί να κάνει.

  Όσο για το ότι εκπροσωπείτε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να σας πληροφορήσουμε ότι το ΙΚΑ έχει ισχυρό συνδικαλιστικό υγειονομικό φορέα. Η ομοσπονδία του ΙΚΑ όπου αναφέρονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι Τεχνολόγοι, είναι από τις ισχυρότερες στο συνδικαλιστικό κίνημα και από ότι γνωρίζουμε δεν αποδέχτηκε διασπαστικές κινήσεις του είδους της ΠΕΤΙΕ

  Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα συναδέλφους εκπροσωπούνται επάξια από τα σωματεία τους όπου αυτά υπάρχουν και σε καμία περίπτωση από την ΠΕΤΙΕ, μια και δεν μπορείτε να παρέμβετε όπως μόνοι σας δηλώνεται γιατί έχετε συμβουλευτικό χαρακτήρα και όχι συνδικαλιστικό.

  Και για να μην παραμυθιάζεται τον κόσμο να σας πούμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διεκδικείται να γίνεται ΝΠΔΔ λόγο της σύνθεση του ΔΣ σας αλλά και λόγο του γεγονότος ότι η ιδιότητα του μέλους σας δεν σημαίνει και την επαγγελματική του ιδιότητα.

  Εδώ και 23 χρόνια η ένωση με παρεμβάσεις στις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και στο υπουργείο, αλλά και με συνδικαλιστικούς αγώνες έλυσε το θέμα των αιμοληψιών στην πλειοψηφία των νοσοκομείων του νομού Αττικής. Επίσης με αγώνες αναβάθμισε το ρόλο του Τεχνολόγου μέσα στα εργαστήρια των νοσοκομείων όταν για πολλούς αποτελούσαμε τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Να σας θυμίσουμε ότι οι παλαιοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούταν από τους διευθυντές των εργαστηρίων κατά βούληση μέχρι και για να πλένουν το υάλινο υλικό στους νεροχύτες των εργαστηρίων. (Αλείστου μνήμης εποχές και πράξεις).

  Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

  Ακριβώς λόγω του ότι υπάρχει η πιθανότητα ανατροπής του καθεστώτος για τα ΒΑΕ για τους νέους εργαζομένους, συστηματικά εδώ και 4 χρόνια σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα κρατικά ιδρύματα της χώρας η ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. έχει συγκεντρώσει όλα εκείνα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία που νομικά τεκμηριώνουν την θέση του κλάδου στα ΒΑΕ. Όταν η ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες της ΠΟΕΔΗΝ και στηρίζει την ομοσπονδία προωθώντας τις θέσεις της, που ήταν η ΠΕΤΙΕ; Η λογική του περάσαμε και εμείς για καφέ να δούμε τι γίνεται, δεν προωθεί καμία θέση καμιάς ομοσπονδίας ή του κλάδου. Πότε «κατεβάσατε» τον κλάδο οργανωμένα για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν;

  Όταν η ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. παρεμβαίνει συστηματικά στις διαρκείς επιτροπές του Υπουργείου Εργασίας η ΠΕΤΙΕ κατέθεσε ένα 2σέλιδο γενικόλογο έγγραφο στη γραμματεία του υπουργείου. Μήπως είχατε προσωπική επαφή με την Υπουργό και το αποκρύψατε; Μην τρελαθούμε!

  Τα υπομνήματα δεν αποτελούν παρεμβάσεις, αλλά δυστυχώς η έννοια είναι άγνωστη στην ΠΕΤΙΕ. Τέτοιου είδους επιστολές στέλνονται από όλους και προς όλους.

  Οι λογικές του ότι βρίσκουμε κάποιο «γνωστό» σε κάποιο υπουργείο και τρέχουμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις ούτε λύνουν τα προβλήματα του κλάδου ούτε προάγουν την επαγγελματική θέση.

  Νομιμοποίηση για την ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ αποτελούν τα ίδια τα μέλη της σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι γενικές συνελεύσεις, και η συμμετοχή μας σε όλο το φάσμα του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με ποιο δικαίωμα η ΠΕΤΙΕ δήθεν εκπροσωπεί τον κλάδο; μήπως με τις Γενικές Συνελεύσεις που ποτέ δεν κάνει; Μήπως με τις παρεμβάσεις της στα νοσοκομεία που ποτέ δεν έγιναν; Μήπως με τις κινητοποιήσεις που ποτέ δεν έκανε; Μήπως με τις απεργίες που ποτέ δεν προκήρυξε ή τις στάσεις εργασίας που ποτέ δεν έκανε; Από πού προκύπτει ότι είστε επαγγελματικό σωματείο; Μήπως από το ότι μέλη σας είναι φοιτητές; ή από το ότι το ΔΣ αποτελούν και φοιτητές;

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

  Το ΔΣ της ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. αποτελείται από επαγγελματίες από όλο το φάσμα των πολιτικών παρατάξεων που εκλέγονται από το σύνολο των εργαζομένων, σε αντίθεση με το «παρεάκι» των 3-4 της ΠΕΤΙΕ.

  Το εργασιακό καθεστώς διασφαλίζεται με τις παρεμβάσεις της ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. και αυτό το αποδείξαμε:

  * στις αιμοληψίες στην πλειοψηφία των νοσοκομείων της Αττικής.

  * στην αγωγή κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων για το επίδομα του νόμου 2071 που αφορά τις κλειστές μονάδες και κερδίσαμε την εφαρμογή του στα περιφερειακά νοσοκομεία.

  * Στις αγωγές κατά των διοικήσεων νοσοκομείων για εργασιακά ατυχήματα συναδέλφων

  * Παλαιότερη οικονομική συνεισφορά μας σε πληγέντες συναδέλφους σε ατυχήματα.

  * Διασφαλίσαμε την αξιοπρέπεια του κλάδου στους χώρους δουλειάς

  Και πολλά ακόμη…

  Όσο για τα συνέδρια να απαντήσουμε ότι διατυμπανίζατε πριν την έναρξη του ότι δεν είχατε καμία οικονομική υποστήριξη από εταιρίες ή φορείς. Σας ενημερώνουμε, μιας και δεν έχετε σχέση με το χώρο των νοσοκομείων, ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες αρνήθηκαν πολλές φορές την διάθεση των πρωτοκόλλων ασφαλείας υλικού στις παραγγελίες στα νοσοκομεία, εκθέτοντας τους συναδέλφους σε εργασιακό κίνδυνο. Είναι επίσης γνωστό ότι η νομοθεσία για τα συνέδρια είναι σαφής και αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε συνέδρια που προωθούν εταιρείες. Είναι οι ίδιες εταιρίες που υποβαθμίζουν τον κλάδο και διαπλέκονται με συμφέροντα εκατομμυρίων ευρώ που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία.

  Έχουμε δε να παρατηρήσουμε σε σχέση με το συνέδριο οτι μάλλον αναφερόταν σε φοιτητικά επιμορφωτικά σεμινάρια παρά σε επαγγελματίες υγείας και επιστήμονες οι οποίοι στην πρώτη περίπτωση ήταν ελάχιστοι στην δεύτερη μετριόταν στα δάκτυλα του ενός χεριού.

  Δεν είμαστε κατά των συνεδρίων, για αυτό και χαιρετήσαμε την εκδήλωση σας! Αλλά ένα συνέδριο πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές και να αναφέρεται στους επαγγελματίες της υγείας. Ένα συνέδριο πρέπει να προσθέτει κάτι στην επιστημονική μόρφωση του εργαζόμενου και όχι να αναμασάει την καθημερινή πρακτική των εργαστηρίων. Βέβαια αυτό έρχεται και ως φυσικό επακόλουθο μια και τόσα χρόνια ασχολείστε μόνο με τον τομέα της εκπαίδευσης και τα περισσότερα μέλη σας είναι εκπαιδευτικοί!…

  Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με την ΠΕΤΙΕ στο μέλλον ούτε να απαντήσουμε σε δήθεν νεόκοπους συνδικαλιστές και επαγγελματίες του κλάδου. Εάν όμως προκληθούμε, θα απαντήσουμε ασκώντας στο έπακρο τα νομικά δικαιώματα μας εναντίον οποιουδήποτε νομίζει ότι μπορεί να αναφέρεται με οποιουσδήποτε ισχυρισμούς στην ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. ή να τους αναπαράγει.

  Τέλος, δεν συνηθίζουμε να υπονοούμε τίποτα, αναφέρουμε πάντα καθαρά τις θέσεις μας και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

  ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.

 • helen says:

  Ερώτηση προς ΠΕΤΙΕ & ΕΝΤΕΠΑ:

  Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Είμαι ΤΙΕ και έτυχε να παρευρίσκομαι από κοντά στο συνέδριο στην Αθήνα. Το συνέδριο παρόλο που είχε κάποιες μικροατέλειες ήταν το πρώτο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων στην Ελλάδα και ήταν αρκετά καλό ως προς τις προδιαγραφές και την θεματολογία του. Παρόλα αυτά περιείχε αρκετά θέματα από την καθημερινή πρακτική των εργαστηρίων, ωστόσο είχε και νέα ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης όπως και παρουσιάσεις από καταξιωμένα πρόσωπα του χώρου της Υγείας. Αν ανατρέξετε στο πρόγραμμα του συνεδρίου και ρίξετε μια ματιά στους ομιλητές θα καταλάβετε τι εννοώ, ως προς το επίπεδο του συνεδρίου ( http://www.petiegreece.com/files/teliko_programma_PETIE.pdf ) !

  Έχω την ευκαιρία καλός ή κακός να μην αποτελώ ΕΥΤΥΧΩΣ (κατά την γνώμη μου) μέλος ουδεμιάς εκ των δύο ενώσεων (ΠΕΤΙΕ,ΕΝΤΕΠΑ).
  Η ένωση της ΠΕΤΙΕ τουλάχιστον προσπαθεί να ενημερώσει τους ΤΙΕ (ΤΙΕ&φοιτητές) έστω και για εκπαιδευτικά θέματα του κλάδου των Εργαστηριακών Επιστημών κάνοντας τουλάχιστον ημερίδες και συνέδρια, σε σύγκριση με την ΕΝΤΕΠΑ απ όσο διακρίνουμε από την ιστοσελίδα της, θεωρεί αναγκαίο προς ανάρτησή τους διάφορες εκδρομές αναψυχής και εκδηλώσεις σε κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο απ ότι μπορούμε να καταλάβουμε από τις αναρτήσεις της προσπαθεί για τον κλάδο (συνδικαλιστικά)!

  Θα ήταν καλύτερο και πιο τίμιο ως προς το κοινό που δεν ανήκει ούτε στην μία ούτε στην άλλη ένωση να τον ενημερώσετε επιτέλους ποια από τις 2 ενώσεις τον εκπροσωπούν επαγγελματικά-συνδικαλιστικά-επιστημονικά στην κοινωνία ως ΤΙΕ και ως παρασκευαστή. ΠΕΤΙΕ ή ΕΝΤΕΠΑ; Θα ήτανε καλύτερο να συζητήσετε οι 2 Ενώσεις και να δώσετε λύση στα ερωτήματα των χιλιάδων εργαζομένων-ανέργων-φοιτητών (είτε τα άτομα είναι δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε άνεργοι ΤΙΕ& παρασκευαστές), και όχι να διασταυρώνετε τα ξίφη σας! Τους εκπροσωπεί κανένας, υπάρχει όφελος στο να ανήκουν σε κάποια από τις 2 ενώσεις;

 • ehealthgr says:

  helen η γνώμη μου σε κάτι που λες.

  Άλλο Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων (πάντα κατά τη γνώμη μου ξεπερασμένη ονομασία που καλό είναι να αλλάξει) και άλλο παρασκευαστής (εκτός αν τελικά τα πτυχία και η κατάρτιση δεν μετράνε καθόλου).

  Σχετικά με τους διαχωρισμούς διάβασε τα παρακάτω:
  “Ιατρικά Εργαστήρια, Μέρος 1” -> http://blog.e-healthgr.com/medical-laboratories-part-1/ Μπορείς να βιαβάσεις και τα σχόλια του συγκεκριμένου. Έγινε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση.
  “Κωδικός ΙΚΑ 311130, Οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων ως Παρασκευαστές Πειραμάτων και Αναλύσεων” -> http://www.bmlabs-mag.gr/?p=181
  “Ιατρικά Εργαστήρια – διεθνείς οργανισμοί, πληροφορίες, σύνδεσμοι” -> http://www.bmlabs-mag.gr/?p=412

 • stefanos says:

  γιατί δεν βλεπώ καμία απάντηση από την ΠΕΤΙΕ? Μαλλον καλά τα λέει η ΕΝΤΕΠΑ..

  Για να ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια…

  edit by admin:
  Δεν γράφουμε με κεφαλαία.

  edit^2 by admin:
  Θα παρακαλούσα για τελευταία φορά να μην παίζεις με τα nick. Είναι αντιδεοντολογικό και εν τέλει καταντάει γραφικό. Το επόμενο έχει πάει κατευθείαν στα spam.

  • ginko says:

   Ανακοίνωση της ΠΕΤΙΕ μην πολυπεριμένεις εδώ γιατί δεν πρόκεται να παίξουμε το ρόλο του μεσάζοντα για να μαλλιοτραβιέται η κάθε ένωση.

   Προσωπικά δεν με πείθει κανείς τους. Αν εσύ πείθεσαι με ανακοινώσεις ΟΚ. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι εκατέρωθεν (do a small math παρεπιπτόντως).

   Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις με κεφαλαία, και να μην ξεχειλώσουμε το topic. Παραφιλολογίες δεν ενδιαφέρουν το περιοδικό. Από κατάγγελιες χορτάσαμε. Τεχνολόγοι είμαστε όχι δελτίο ειδήσεων.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.