Home » Υγεία 2.0

Ενέσιμη Μορφή του Φαρμάκου (Iστολόγιο του Φαρμάκου)

Submitted by on July 4, 2009 – 1:24 pm4 Comments
Ενέσιμη Μορφή του Φαρμάκου (Iστολόγιο του Φαρμάκου)

Με την ανάρτηση αυτή ουσιαστικά κάνω εισαγωγή σε μια σειρά Ελληνικών Ιστολογίων Επαγγελματιών Υγείας τα οποία είναι από αξιόλογα έως εξαιρετικά. Θέλοντας να παρουσιάσω το “Ιστολόγιο του Φαρμάκου“, του Εμμανουήλ Μιτάκη (Βιομηχανικός Φαρμακοποιός) παραθέτω ένα απόσπασμα από το “Ερωτικές ιστορίες μιας χρήσης“. Το θέματα που βρίσκονται στο “Iστολόγιο του Φαρμάκου” είναι από το χώρο της Φαρμακευτικής Επιστήμης και ο τρόπος γραφής και παρουσίασής τους είναι πάντα τόσο ευφάνταστος και ιδιαίτερος. Ο Εμμανουήλ Μιτάκης ειδικεύεται και στο χώρο του Φαρμακευτικού marketing. Εξαιρετικά πράγματα από ένα πολύ αξιόλογο συνάδελφο του χώρου υγείας.

Συνέχεια, λοιπόν, με το απόσπασμα από το “Ερωτικές ιστορίες μιας χρήσης“…

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Ενέσιμη Μορφή του Φαρμάκου , και ο αριθμός ταυτότητας μου βρίσκεται πάντα επάνω στην ετικέτα μου, μαζί με την ημερομηνία γέννησης, και την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης μου. Τώρα λοιπόν που τελειώσαμε με τα αστυνομικά, πρεπει να σας πω ότι οι φίλοι μου με λένε αμπούλα, ενώ οι εχθροί μου μπαμπούλα.

Η λέξη αμπούλα (ampoule) έχει λατινική προέλευση , και σημαίνει έκτακτη. Μου αρέσει να με βρίσκουν έκτακτη, αλλά δυστυχώς το όνομα δεν σημαίνει πανέμορφη η πανέξυπνη. Το όνομα σημαίνει ότι με χρησιμοποιούν σε έκτακτες περιστάσεις. Στην αρχαία Ρώμη, το καροτσάκι που μαζεύανε τους πληγωμένους λεγεωνάριους και τους πηγαίνανε για σέρβις λεγόταν ampulatorium. Σέρβις ρωμαϊστί σήμαινε συνήθως ακρωτηριασμός. Για τον λόγο αυτό οι Άγγλοι, σαν πιο πονηροί που ήτανε, τουμπάρισαν το p και το κάνανε b, γι αυτό σήμερα με τον όρο ambulance εννοούν το ασθενοφόρο, ενώ με τον όρο ampoule ( ακρωτηριασμένη ) εννοούνε την αφεντιά μου γιατί για να με χρησιμοποιήσει κανείς πρεπει να με διακορεύσει με το συνοδευτικό μου μαχαιρίδιο.

Όπως μαντεύετε από την Ρωμαϊκή καταγωγή του ονόματος μου, ανήκω στους γνήσιους μονομάχους της υγείας. Γι αυτό, οι φαρμακοφτιάχτες μου με περιποιούνται ιδιαιτέρως. Μέσα στο χάρτινο κουτί μου που είναι η μεζονέτα μου, θα με βρείτε πάντα με το συνοδευτικό χάρτινο καναπεδάκι που μου βάζουν για να μην σπάσω κατά τη μεταφορά. Στο χαρτόσπιτο αυτό, σπάνια μένουμε πιο πολλές από πέντε. Όχι σαν τα χάπια που τα βάζουν σε εργατικές πολυκατοικίες των 20 και βάλλε!

Μην νομίζετε όμως ότι δεν έχω κι εγώ τα προβλήματα μου. Εγώ, η λυγερή με μέση δαχτυλίδι, με ωραίο μπρούτζινο χρωμα, και κυριλέ ετικέτα, δεν μπορώ να σταυρώσω κανέναν άντρα! Προσπαθώ να παντρευτώ καμιά σύριγγα, αλλά όλοι, μα όλοι μου λένε τα ίδια. Ότι προέρχονται από καλές εταιρείες, , ότι είναι όλοι τους αποστειρωμένοι, κλπ κλπ .. Μετά σου αυτοκανακεύονται με την μεγάλη βελόνα που έχουνε.

Ps: Από μας για εσάς, ένα must read feed στον google reader σας!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

4 Comments »

 • Νικος says:

  απολαυστικοτατο.. 🙂

 • ehealthgr says:

  Νίκο έχω συνομιλήσει με mail με τον κ. Μιτάκη μέσω του blog μου. Είναι αξιολογότατος και πάρα πολύ ικανός επαγγελματίας. Από τους ανθρώπους που αξίζει να διαβάζει κανείς.

  Όποιος δεν διαβάζει τις αναρτήσεις του πραγματικά αυτός χάνει. 😀

 • Ευχαριστώ ειλικρινά τόσο για την τιμή της παρουσίασης, όσο και για τα πολύ κολακευτικά σχόλια. Πραγματικά υπόχρεος, και….με δεσμευει να ανεβάσω τον πήχη ψηλότερα!

  Με ειλικρινή εκτίμηση,
  Μανώλης Μιτάκης

 • ehealthgr says:

  κ. Μιτάκη εμείς ευχαριστούμε για όσα μοιράζεστε. Μακάρι να υπήρχαν πολλά περισσότερα παρόμοια ιστολόγια από Έλληνες Επαγγελματίες Υγείας.

  Εγώ δεν θα βαρεθώ να το λέω πως όποιος δεν διαβάζει ιστολόγια όπως το δικό σας πραγματικά χάνει. Ελπίζω να μαζευτούμε περισσότεροι υγειονομικοί online.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.