Home » Αλληλογραφία

Εργασία στην Γηραιά Αλβιόνα ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων / “Βιοϊατρικός Επιστήμων” (αλληλογραφία) (παλιό υλικό)

Submitted by on October 6, 2010 – 6:12 pm22 Comments
Εργασία στην Γηραιά Αλβιόνα ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων / “Βιοϊατρικός Επιστήμων” (αλληλογραφία) (παλιό υλικό)

Πριν λίγες μέρες στάλθηκε ένα μήνυμα στο περιοδικό (με ή χωρίς εισαγωγικά, έτσι και αλλιώς ένα blog μαγκαζίνο είναι) με θέμα την στην Μεγάλη Βρετανία. Τυχαίνει αυτές τις ημέρες να έχω ένα online διάλογο σχετικό και με το νόημα της παρακάτω συνομιλίας που θα σας παραθέσω. Έχοντας πάρει την συγκατάθεση του ατόμου που συνομίλησα, σας παραθέτω μέρος της συνομιλίας παραλείποντας τα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης:

Αρχικό Μήνυμα:

Σκέφτομαι να φύγω για Αγγλία και ο / η … μου συνέστησε να έρθω σε επικοινωνία με εσένα για πληροφορίες. Μου είπε ότι μένεις Θεσσαλονίκη και θα ήθελα αν μπορείς να βρισκόμασταν κάποια στιγμη και να συζητούσαμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό;

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι έχω γνώση κάποιων πληροφοριών σχετικά με την Αγγλία, απλώς θα ήθελα να μιλήσω και με κάποιον που πιθανόν θα μπορεί να λύσει κάποιες απορίες μου. Περιμένω την απάντηση σου.

Απάντηση:

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής.

 1. Γράψε αναλυτικά όλες τις απορίες σου.
 2. Στείλε τις με mail μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας ή στο bmlabs.mag@gmail.com
 3. Θα τις μελετήσω και θα σου απαντήσω με ότι γνωρίζω και ότι έχουμε συγκεντρώσει.
 4. Ελπίζω και πιστεύω πως θα έχουμε feedback και από όσους έχουν κάνει ήδη τη διαδρομή που θέλεις να κάνεις εσύ.
 5. Το να βρεθούμε οι 2 μας είναι αντιπαραγωγικό. Τις ίδιες απορίες μπορεί να έχει πολύς κόσμος. Online μπορούμε να μιλήσουμε με παραπομπές, με στοιχεία, και κυρίως μπορούμε να μιλήσουμε πάρα πολλοί ταυτόχρονα.
 6. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ στο μέλλον είναι να ανταποδόσεις αυτήν την βοήθεια σε κάποιον άλλο που την χρειάζεται στο μέλλον. Αν μπορείς να την πολλαπλασιάσεις με κάποιο μέσο ώστε να γίνει μεγαλύτερη βοήθεια, για περισσότερους ακόμα καλύτερα.

Θα περιμένω τις απορίες σου. Ας επικεντρωθούμε πρώτα στο τι αναζητάς και πιστεύω πως θα βρούμε στοιχεία. 🙂

Δεύτερο Μήνυμα:

Έχεις δίκιο ότι το να βρεθούμε είναι αντιπαραγωγικό. Η αλήθεια είναι ότι έκανα μια έρευνα το καλοκαίρι και τώρα είμαι στην φάση που ετοιμάζω την αίτηση αναγνώρισης του πτυχίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει πρόβλημα με την εγγραφή μας στο health professions council ή το πτύχιο μας αναγνωρίζεται κανονικά? Υπάρχουν κάποια σημεία στην αίτηση που θα πρέπει να πρόσεξουμε?

Από εκεί και πέρα εγώ έπραξα όπως θεωρούσα καλύτερο. Η Ζαχάρωφ Μυρτώ Παναγιώτα, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, MPhil. Chemical Engineering, Chemical Engineering Researcher, Swansea University Wales ήταν κάποια χρόνια στην Αγγλία. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποιους άλλους (πέρα από την Μυρτώ και τον Νίκο Παρίσι) για να τους απευθύνω το ερώτημα και να τους ζητήσω βοήθεια για ότι μπορεί να γνωρίζουν. Το παρακάτω κείμενο, και ο τίτλος του άρθρου είναι της Μυρτώς. Από εδώ και κάτω αναλαμβάνει αυτή.

– Ας όψεται η κρίση, δεν βρίσκω δουλειά πουθενά είπε η Μαρία.

– Τι να κάνουμε ρε συ ? Θα φύγουμε για εξωτερικό? Τι λες για Αγγλία? Μιλάμε την γλώσσα και εκεί η κρίση έχει περάσει, είπε ο Γιώργος.

– Καλή ιδέα, αλλά πρέπει να το ψάξουμε. Τι γίνεται με το πτυχίο μας, τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουμε, που απορροφούμαστε. Πρέπει να το δούμε. είπε η Μαρία

Ο παραπάνω διάλογος αν και πλασματικός αντανακλά την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων και την διάθεση για μετοίκηση στο εξωτερικό. Καθότι μια πολύ δημοφιλής χώρα για εύρεση εργασίας είναι η Μεγάλη Βρετανία θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην διαδικασία πιστοποίησης του δικαιώματος εργασίας στον νοσοκομειακό και ευρύτερο κλινικό – ιατρικό τομέα των αποφοίτων του κλάδου.

Καταρχάς, η αντιστοιχία του ελληνικού πτυχίου – σχολής – τίτλου Ιατρικών Εργαστηρίων αναφέρεται ως Biomedical Sciences degree Bachelor in Sciences (BSc). Οι σπουδές στον κλάδο είναι τετραετής ενώ η τριετής σπουδή στο Βρετανικό πανεπιστημιακό τμήμα απονέμει Diploma (τεχνικό δίπλωμα) και όχι Bachelor degree (πανεπιστημιακός τίτλος). Ο γενικός αυτός κανόνας διαφοροποιείται ανά πανεπιστήμιο καθώς και ανά εξειδίκευση (ενδεικτικά επισκεφτείτε, UCAS.ac.uk & UCAS – Course Search). Ο Έλληνας απόφοιτος πιστοποιεί την αντιστοιχία του πτυχίου του μέσω του Naric (Global Enic – Naric) το αντίστοιχο βρετανικό Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (καταχώρηση του Ελληνικού Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. στο Enic – Naric). Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Το δεύτερο βήμα είναι η εγγραφή του αποφοίτου στο Institute of Biomedical Sciences – IBMS. Η εγγραφή αυτή γίνεται σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού του IBMS. Όλα τα προσόντα και η καταλληλότητα του υποψηφίου ελέγχονταιΕάν ο απόφοιτος έχει ήδη μια εργασιακή εμπειρία στον χώρο του εργαστηρίου (νοσοκομειακός χώρος, ιδιωτικά εργαστήρια) την οποία μπορεί να πιστοποιήσει (βεβαιώσεις εργοδοτών, συστατικές επιστολές, μισθοδοσία) εγγράφεται απευθείας στα μητρώα του Health Professions Council – HPC, στο τμήμα των Ευρωπαίων Επαγγελματιών Υγείας στους οποίους παρέχεται μονοετής άδεια η οποία ανανεώνεται ανά έτος αναλόγως την εργασιακή εμπειρία στην Μεγάλη Βρετανία. Οι αιτήσεις συμπληρώνονται με εξαιρετική προσοχή σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται. Όλα τα έγγραφα που επισυνάπτονται πρέπει να είναι απαραιτήτως μεταφρασμένα και επικυρωμένα από την Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ αλλά και εκδιδόμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 6 μηνών ώστε να είναι έγκυρα. Άπαξ και γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες, ο απόφοιτος είναι έτοιμος να μετοικήσει επιτυχώς στην Μεγάλη Βρετανία τουλάχιστον από την άποψη της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Γιατί όμως είναι όλη αυτή η διαδικασία απαραίτητη? Γιατί για να εργαστεί κάποιος στον νοσοκομειακό / ιατρικό εργαστηριακό χώρο η πιστοποίηση αυτή είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον Οργανισμό προσλήψεων νοσοκομείων (NHS – National Health Service).

Ευχαριστώ πολύ την Μυρτώ για την άμεση ανταπόκριση. Νικόλα και υπόλοιποι σας παρακαλώ, αν γνωρίζετε, δώστε μας περισσότερες πληροφορίες για τυχών παραλείψεις, διορθώσεις, προσθήκες.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

22 Comments »

 • Nikos says:

  Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να δώσω μεγαλύτερη βοήθεια καθώς δεν εργάστηκα ως Τεχνολόγος στην Αγγλία, ούτε έχω γνωρίσει Biomedical scientists που δουλεύουν εκεί και είχαν πάρει το πτυχίο τους εκτός Αγγλίας. Μικρές προσθήκες έχω να κάνω μόνο:
  1. Το Bachelor είναι 4 χρόνια διότι ο ένας χρόνος (συνήθως ο 3ος) είναι πρακτική άσκηση σε κάποιο νοσοκομείο. (εκτός θέματος!)
  2. Για όσους τελικά κάνουν το αποφασιστικό βήμα, θα χρειαστεί επίσης να κάνουν αίτηση και να περάσουν από μια επιτροπή (συνήθως 2 ατόμων) ώστε να αποκτήσουν National Insurance Number (http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/BeginnersGuideToBenefits/DG_10014073). Περίπου σαν το δικό μας Α.Φ.Μ.

  Νομίζω η Μυρτώ κάλυψε και είπε περισσότερα από όσα γνώριζα κι εγώ, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

  Υ.Γ. Σίγουρα φαίνονται βουνό όλα αυτά που πρεπει να κάνει κανείς για να κάνει μια καινούρια αρχή εκτός Ελλάδας. Με λίγη υπομονή όμως, όλα είναι απλά μια ιδέα!

 • iliana says:

  geia sas tha ithele na rwtisw an kserei kaneis tin diadikasia anagnwriseis tou ptixiou stin ameriki?

 • Vasilis says:

  Διαβάζοντας τα παραπάνω ήθελα να ρωτήσω: είναι δυνατόν έχοντας προϋπηρεσία (ως Τεχνολόγος ΤΙΕ)ενός έτους σε Αιμοδοσία στο δημόσιο, τελειώνοντας παράλληλα ένα μεταπτυχιακό στην Ιατρική της Αθήνας πάνω στο ίδιο αντικείμενο (Ιατρική των Μεταγγίσεων) διετούς διάρκειας, έχοντας τη γνώση της Αγγλικής σε πολύ καλό επίπεδο, ECDL και + 6 μήνες πριν από αυτά εθελοντική υπηρεσία σε αιμοδοσία, μπορείς να φύγεις Αγγλία για δουλειά πιο εύκολα όσον αφορά την αναγνώριση των επαγγ.δικαιωμάτων; Θα είμαστε τελικά οι πρώτοι που θα το κάνουμε αυτό; Αγαπητοί συνάδελφοι λέτε παραπάνω: “Εάν ο απόφοιτος έχει ήδη μια εργασιακή εμπειρία στον χώρο του εργαστηρίου (νοσοκομειακός χώρος, ιδιωτικά εργαστήρια) την οποία μπορεί να πιστοποιήσει (βεβαιώσεις εργοδοτών, συστατικές επιστολές, μισθοδοσία) εγγράφεται απευθείας στα μητρώα του Health Professions Council – HPC, στο τμήμα των Ευρωπαίων Επαγγελματιών Υγείας στους οποίους παρέχεται μονοετής άδεια η οποία ανανεώνεται ανά έτος αναλόγως την εργασιακή εμπειρία στην Μεγάλη Βρετανία”. Με Εργασιακή εμπειρία ενός έτους στην Ελλάδα σε δημόσιο νοσοκομείο μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, κατοχυρωνόμαστε; ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις σας

  • Nikos says:

   Βασίλη καλησπέρα,
   ελπίζω κάποιος να μπορέσει να σου δώσει κάποια απάντηση. Άποψή μου είναι πως δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις διαδικασίες.

   • Vasilis says:

    Ας γίνουμε πρωτοπόροι τότε, όλοι οι επιστήμονες υγείας σχεδόν λογοδοτούν στους εκεί τοπικούς οργανισμούς βιοεπιστημόνων, είτε μιλάμε για καναδά είτε για αμερική είτε για αγγλία είτε για αυστραλία. Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω περαιτέρω πληροφορίες για όλους τους συναδέλφους αφού δοκιμάσω όλους τους παραπάνω μηχανισμούς μεθοδικά. Η εφαρμογή των πτυχίων μας έχει αντίκρυσμα και το πιστεύω βαθύτατα, είναι τελικά στο χέρι του καθένος μας να βρει την άκρη του νήματος ή έστω μια από τις άκρες. Ευχαριστώ τον Νίκο.

    • ehealthgr says:

     Να μην επιφυλάσσεσαι καθόλου Βασίλη. Ότι θα βρεις στις σελίδες αυτές είναι από εμπειρίες ατόμων που έχασαν κάποιο χρόνο από τη ζωή τους και να τις αποκομίσουν και να τις μεταφέρουν σε μας. Η αλυσίδα είναι για να ανοίγει. Όχι για να περιχαρακώνεται.

     Η λογική της κρίσης ήταν και είναι ο καθένας η πάρτη του. Η λογική του μετά την καταστροφή είναι ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει, όσο πιο μαζί γίνεται, όσο πιο ανοιχτοί μπορούμε να είμαστε.

     Οφείλουμε να μεγαλώσουμε τις αλυσίδες γνώσης, παραγωγής, έμπνευσης, δημιουργίας.

     My 2c και καλή σου επιτυχία

     • Vasilis says:

      Γιώργο το “επιφυλάσσομαι” είναι τρόπος έκφρασης που σημαίνει ότι θα επανέλθω προσφέροντας κι εγώ μέσα από την εμπειρία και τις αναζητήσεις μου σε όλους τους συναδέλφους. Είναι έκφραση ανταπόδοσης για να μην παρεξηγηθώ, το έμαθα από φιλόλογο. Φυσικά εξατομικευμένα είναι πολύ δύσκολο να δράσουμε. Άν χρειαστεί να πάω και στη Χάγη θα το κάνω, ο εμπαιγμός πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα, όπως όλοι θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου, αλλά προτιμώ να εκφραστώ μέσα από ένα νομικά κατοχυρώμενο σώμα όπως η ΠΕΤΙΕ για την παρούσα κατάσταση.

  • gkelnar says:

   Βασίλη, προσωπικά δεν γνωρίζω να σου απαντήσω ούτε και γω, αλλά πιστεύω ακολουθώντας τα βήματα που λέει η Μυρτώ να βρεις άκρη. Το θέμα είναι και να τους πιέσεις και εσύ ώστε να σου τα αναγνωρίσουν. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και αναμένουμε νέα σου.

 • ehealthgr says:

  Βασίλη δεν είμαι ο Γιώργος αλλά ο Νίκος (aka ehealthgr -> http://blog.e-healthgr.com/). Χάρηκα. 🙂

  Προσωπική μου γνώμη είναι πως αν όχι όλες, αλλά οι περισσότερες γραφειοκρατικές δομές και σχηματισμοί τυπικής ή άτυπης εξουσίας, όπως επίσης οι συνηθισμένες νοοτροπίες και μεθοδολογίες έχουν αποτύχει (οικτρά). Το αποτέλεσμα το ζούμε. Ζούμε αυτή την τρομακτική υπάρχουσα καταρρέουσα κατάσταση, όπου κανείς πραγματικά δεν ξέρει μέχρι που φτάνει το rabbit hole.

  My 2c again ^_^

 • marina says:

  Μπορώ να ρωτήσω κάτι κι εγώ? Μπορούν όλα αυτα τα γραφειοκρατικά να γίνουν online? Η πρεπει να είσαι εκεί για να τα κάνεις? Γενικά υπάρχουν πιθανότητες για να βρείς δουλεια? Επίσης υπάρχει κάποιο site στο οποίο μπορούμε να βλέπουμε αν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Αγγλια?

  Ευχαριστω για τη βοηθεια!

 • Panos says:

  Gia sas,
  Eimai Biomedical Scientist kai rgazomai sto panepistimiako nosokomio tis oxfordis,ta pragmata den einai toso efkola oso ta gnostopipite sto site sas. Prwta apola prepei na kaneis to registration sto IBMS , pou theoreite ws generic portfolio, to opio exei sxesi me Health and safety ston xwro ergasias se ergastirio. Twra gia na naeis to registration sto IBMS prepei na vgei kai thesi sto NHS site, kati para poli diskolo ta teleftea 2 xronia, i thesi pou psaxneis einai Trainee Biomedical Scientist. Elpizw na eriksa kapio fws , oti xriastite eimai edw na voithisw.
  Panos BSc Biomedical Scientist

  • Panos says:

   To site pou xriazeste einai http://www.jobs.nhs.uk/ kai psaxneies gia Trainee Biomedical Scientist, gia registration sto IBMS antistixo tou PETIE

  • ehealthgr says:

   Παναγιώτη σε ευχαριστούμε για την παρέμβαση και τις διορθώσεις. Θα χρειαστεί αρκετό φως από ότι φαίνεται και η βοήθειά σου είναι πολύτιμη.

   Αν δεν σε ενοχλεί θα σου στείλω ένα mail με αναλυτικά ερωτήματα, για να μη στα λέω αποσπασματικά και σε κουράζω. Μερικά ερωτήματα για τώρα, αν έχεις χρόνο να απαντήσεις σε παρακαλώ, είναι:
   -- Τελείωσες Τεχνολόγος στην Ελλάδα ή Biomedical Science στην Αγγλία? Ανάλογα με το πού τελείωσες μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις βηματικά τα στάδια? πχ. BSc 3 χρόνια ή 4 χρόνια ΤΕΙ, εγγραφή σε HPC και πρακτική για 1 χρόνο ως trainee, κλπ.
   -- Αναφέρεις θέση ->Trainee< -. Ο όρος "ασκούμενος" αναφέρεται σε κάποιον για να κάνει πρακτική, για να δουλέψει δοκιμαστικά, για τον πρώτο καιρό που θα δουλεύει? Βρίσκω αυτό (http://www.nhscareers.nhs.uk/details/default.aspx?id=214) το οποίο αν καταλαβαίνω σωστά είναι αντίστοιχο της πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση των Τεχνολόγων στην Ελλάδα δεν μετράει καθόλου (αν λάβω υπόψιν πως το BSc στην Αγγλία είναι 180 ECTS και στην Ελλάδα 240 μαζί με την πρακτική)? Όσοι έχουν προϋπηρεσία εδώ καλύπτονται για αυτό το training?
   -- Αναφέρεις την εγγραφή στον IBMS ως generic portofolio. Στον IBMS ποια επαγγέλματα εγγράφονται; Ποιος ο ρόλος του IBMS στο σύστημα υγείας της Αγγλίας (συνδικαλιστικός, επιστημονικός, συμβουλευτικός)? Όταν μιλάμε για IBMS στην ουσία μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία, για μια επαγγελματική ένωση με εταιρικούς όρους και λειτουργία (τι ακριβώς είναι εν τέλει είναι και ο ίδιος ο IBMS)?
   -- Υπάρχουν απορίες επίσης σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, εξέλιξης (εργασιακής -- μισθολογικής), τον αριθμό και το είδος των θέσεων εργασίας ανά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μισθούς και τους τρόπους αναζήτησης.

   Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τα όσα ανέφερες. Συγνώμη αν σε κουράζω αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να μάθουμε τι γίνεται έξω πέρα από το να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μεταξύ μας. Σε ευχαριστώ ξανά για την παρέμβαση και την βοήθεια.

  • katerin says:

   Pano tha ithela na se rwtisw kati diavazontas auta pou egrapses egw exw teleiwsei biomedical sciences sthn agglia kai exw kanei metaptyxiako biomedical sciences me option medical biochemistry epishs sthn agglia exw doulepsei 4 xronia se ena gnwsto diagnwstiko kentro sthn Athina sto vioximiko tmima kai ithela na se rwtisw an auth i proipiresia pou exw kanei sthn Athina metraei gia na graftw sto hcpc apeuthinthika sto ibms opou eimai kai grammenh alla ekeinoi mou eipan oti gia to thema mou prepei na apeuthinthw sto health and care professional council opou to ekana kai perimenw apanthsh tous alla anarwtiomouna epeidh eimaste ston idio klado gnwrizeis esy kati perissotero kai 2on na se rwtisw an exeis psaksei to thema doatap antistoixias giati anagnwrish mou exoun dwsei alla antistoixia theloun na dwsw 5 mathimata se euxaristw!

 • nasia84 says:

  Γεια σας,
  Παναγιώτη ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και αν μπορείς να με βοηθήσεις. Είμαι κι εγώ τεχνολόγος ιατρικών εργαστηριών κι ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην Αγγλία. Έχω κάνει ήδη register στο nhs και ibms. Εχω τέσσερα χρόνια προυπηρεσία στο επάγγελμα στην Ελλάδα και απ ‘ ότι διάβασα αν εχεις επίσημη προυπηρεσία δε χρειάζεται να δουλέψεις ωσ trainee και παίρνεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Εκτός απο nhs υπάρχει κάπου αλλού που μπορώ να απευθυνθώ? Τέλος, έχω proficiency του Cambridge, χρειάζεται ielts ή κάτι άλλο? Ευχαριστώ πολύ

 • eleni says:

  Καλησπέρα σε όλου σας!

  Έχω τελειώσει κ εγω Ιατρικα Εργαστήρια και ψαχνω για εργασία στην Αγγλια. Όντως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα και χρειάζεται απίστευτη γραφειοκρατία για να μπορέσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα. Μόλις σήμερα έκανα αίτηση για IBMS . Τώρα, όσον αφορα το HPC ( http://www.hpc-uk.org/apply/international/ ) για να εγγραφείς πρέπει να έχεις τεκμηριωμένη προυπηρεσία από εργοδότη. Τους έστειλα ένα email ρωτώντας αν η πρακτική άσκησή μας θεωρείται προυπηρεσία και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να μου απαντησουν με σιγουριά και αν θέλω μπορώ να κανω ”temporary registration” ( http://www.hpc-uk.org/apply/temporary/ ). Αν μπορεί κάποιος ας μας κατατοπίσει με την εγγραφή μας στο HPC.

  • panagiwths says:

   γεια σου Ελενη. σκεφτομαι σοβαρα να ξεκινισω και εγω τις διαδικασιες για μεταναστευση και αναγνωριση πτυχιου για την Αγγλια.ηθελα λοιπον να σε παρακαλεσω να με κατατοπισεις μιας και εχεις ξεκινισει τις διαδικασιες.πως κανω register sto ibms και τι ακριβως χρειαζεται? και μετα τι ακολουθει? ευχαριστω για τον χρονο σου 🙂

 • Louiza says:

  Καλησπέρα,
  Έχω τελειώσει τα Ιατρικά εργαστήρια και θα ήθελα να ρωτήσω άμα γνωρίζετε τι διαδικασία απαιτείται για να αναγνωρίσω το πτυχίο στην Αυστραλία.

 • Στέλλα says:

  Παιδιά καλησπέρα, μόλις ανακάλυψα την σελίδα και έμεινα ενθουσιασμενη που μπόρεσα να βρω τόσες πληροφορίες σχετικά με το πτυχίο μου και την εργασία στο εξωτερικό και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όσους αφιερώσατε χρόνο για να μας μεταλαμπαδεψετε τις γνώσεις σας!
  Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την αποκατάσταση του κλάδου μας στην Πολωνία, τις οικονομικές απολαβές πάνω -- κάτω και τις διαδικασίες που θα χρειαστούν για να γίνει το πτυχίο μας εκεί αναγνωρίσιμο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.