Home » Εξελίξεις - Απόψεις

Λανθασμένη καταχώρηση Επαγγελματικού Τίτλου στο Υπουργείο Παιδείας

Submitted by on June 4, 2009 – 2:07 pm6 Comments
Λανθασμένη καταχώρηση Επαγγελματικού Τίτλου στο Υπουργείο Παιδείας

Ανάμεσα στις σελίδες του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν οι καταχωρήσεις για τα διάφορα Επαγγέλματα Υγείας. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και η καταχώρηση για τους Τεχνολόγους Ιατρικών εργαστηρίων. Όπως θα παρατηρήσετε από τις εικόνες, υπάρχει λάθος καταχώρηση στον τίτλο ως Medical Laboratory Technicians και όχι ως Medical Laboratory Technologists. Κάτω από τις φωτογραφίες έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε και τις παραπομπές που αναφέρονται.

Προφανώς και πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής αφού στην δεύτερη σελίδα  το επάγγελμα του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων αποδίδεται με τον σωστό του τίτλο, δηλαδή ως Medical Laboratory Technologist. To οποίο λάθος όμως είναι αναγκαίο να διορθωθεί άμεσα. Χρήσιμο θα ήταν στην ίδια σελίδα, στην αναφορά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, να προστεθεί και η  Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών Ιατρικών Εργαστηρίων Δημοσίων Νοσοκομείων Ν.Π.Δ.Δ.

Σχετικά με το ίδιο θέμα θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικές ακόμα παραπομπές για να μην υπάρχουν παρερμηνείες:

Επίσης, πιο συγκεκριμένες αναφορές με το θέμα είναι:

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

6 Comments »

 • Πέτρος says:

  Ο δαίμων του τυπογραφείου της απέραντης Ελληνικής γραφειοκρατίας,
  από ανθρώπους που δυστυχώς ασχολούνται με αντικείμενα, που δεν κατέχουν, και θεωρώντας ότι τα ξέρουν όλα, δυστυχώς ξαναχτύπησε!
  Το άγρυπνο όμως μάτι μας, θα πρέπει να διορθώνει και τα τυπογραφικά λάθη, για να είναι όλα, τυπικά και ουσιαστικά εντάξει!

 • ehealthgr says:

  Πέτρο ο Γιώργος το πρόσεξε. Εγώ έχω περάσει από την σελίδα αρκετές φορές χωρίς να το προσέξω.

  Καλό θα ήταν να γίνουν και αυτά που προτείνουμε. ΠΕΤΙΕ, ΕΝΤΕΠΑ να βγάλουν μια ανακοίνωση για διόρθωση, αλλά και μπει το όνομα της ΕΝΤΕΠΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτήν στην καταχώρηση.

 • gkelnar says:

  Έστειλα ένα mail σήμερα στον webmaster όσο αφορά το τυπογραφικό λάθος, μήπως και διορθωθεί η ονομασία! Αν και δεν είναι δικιά του ευθύνη, αναμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα. Όπως και να έχουν τα πράγματα καλό θα ήταν να στείλουνε και οι δύο παραπάνω Ενώσεις (ΠΕΤΙΕ,ΕΝΤΕΠΑ) κάποιο επίσημο έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας με το οποίο θα τεκμηριώνουν την θέση τους για την παραπάνω διόρθωση του τυπογραφικού λάθους.

 • Αγαπητοί συνάδελφοι,
  πρώτα από όλα είμαι εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα της δουλείας σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο «ηλεκτρονικό περιοδικό» που είμαι σίγουρος οτι θα αναβαθμίζει και θα ενημερώνει τους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων αλλά και άλλους συναδέλφους στον χώρο της Υγείας.
  Για το τυπογραφικό λάθος (ευτυχώς που το παρατηρήσατε)θα στείλουμε από την ΠΕΤΙΕ επίσημο έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας για την διόρθωση και αλλαγή της μετάφρασης του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων από Medical Laboratory Technician σε Medical Laboratory Technologist.
  Όσον αφορά όμως αυτό που προτείνετε, δηλαδή στην ίδια σελίδα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην αναφορά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, να προστεθεί και η Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών Ιατρικών Εργαστηρίων Δημοσίων Νοσοκομείων Ν.Π.Δ.Δ., δεν έχω την ίδια γνώμη. Η ΕΝΤΕΠΑ δεν είναι επαγγελματική Ένωση αλλά συνδικαλιστική (όπως πχ και ο συνδικαλιστικός σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΙΚΑ).

  Βούρτσης Διονύσης
  Πρόεδρος ΠΕΤΙΕ

 • gkelnar says:

  Παρόλο το πέρας 3 μηνών δεν έχει διορθωθεί ακόμα το τυπογραφικό λάθος της σελίδας! Μπορεί να μας δώσει απάντηση στο ερώτημα η ΕΝΤΕΠΑ ή η ΠΕΤΙΕ, στο αν ενημέρωσε εγγράφως το Υπουργείου Παιδείας;

 • gkelnar says:

  Παρόλο το πέρας 9 μηνών δεν έχει διορθωθεί ακόμα το τυπογραφικό λάθος της σελίδας! Μπορεί να μας δώσει απάντηση στο ερώτημα η ΕΝΤΕΠΑ http://www.entepa.gr ή η ΠΕΤΙΕ http://www.petiegreece.com (να ενημερώσετε και για την αλλαγή της διεύθυνσης των γραφείων σας), στο αν ενημέρωσε εγγράφως το Υπουργείου Παιδείας;

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.