Home » Εργαστήρια

Οδηγός Επαγγέλματος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων (Τ.Ε.Ι. Λάρισας) (παλιό υλικό)

Submitted by on November 29, 2009 – 5:26 pm9 Comments
Οδηγός Επαγγέλματος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων (Τ.Ε.Ι. Λάρισας) (παλιό υλικό)

Το Τ.Ε.Ι. Λάρισας στην κεντρική του σελίδα, στις πληροφορίες του τμήματος Ιατρικών εργαστηρίων, έχει τον παρακάτω Οδηγό Επαγγέλματος Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων. Όπως αναφέρεται:

Η εκπόνηση των Οδηγών Επαγγελμάτων έγινε στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΠΕΑΕΚ-ΙΙ) – Πράξη: «Γραφεία Διασύνδεσης Ανώτατης Εκπαίδευσης». Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

Συντονισμός Δράσης: Οριζόντια Δράση Γραφείων Διασύνδεσης Ελληνικών Τ.Ε.Ι. / Γραφείο Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Λάρισας

Φωτογραφία των περιεχομένων και ολόκληρος ο οδηγός παρακάτω:

null

Σχετικά με τον κλάδο του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων διαβάστε και τα:

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

9 Comments »

 • gkelnar says:

  Καλό θα ήτανε έναν τέτοιο παρόμοιο οδηγό να φτιάξουνε και τα άλλα 2 τμήματα της χώρας(Αθήνα-Θεσσαλονίκη).

  • ehealthgr says:

   Ίσως θα ήταν προτιμότερο το κρατικό χρήμα να διατεθεί σε κάτι πιο δημιουργικό. Δεν ξέρω πώς είναι αυτά τα επιχειρησιακά προγράμματα (αν υπάρχουν έξτρα πόροι ή είναι μόνο τίτλοι) αλλά σειρά βλέπω να έχει η οργάνωση οργανωμένου erasmus Ιατρικών Εργαστηρίων και στα 3 τμήματα.

   Νομίζω πως με τους υπάρχοντες οδηγούς είμαστε αρκετά καλυμμένοι. Η επανάληψη δεν θα προσφέρει κάτι περισσότερο. Αντιθέτως η οργάνωση της λειτουργίας erasmus (και για τα 3 τμήματα και για κάθε χρόνο από εδώ και πέρα) θα είχε να μακροπρόθεσμα να προσφέρει πολλά. Ο EPBS προωθεί την συνεργασία μεταξύ των χωρών. Ένας τρόπος είναι η ανταλλαγή φοιτητών.

 • gkelnar says:

  Ψάχνοντας στις ιστοσελίδες των Τμημάτων βρήκα τα παρακάτω: Πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών: http://www.teiath.gr/seyp/iatrika_ergastiria/articles.php?id=2515&lang=el Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Τμήμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://www.teiath.gr/seyp/iatrika_ergastiria/ Απ όσο γνωρίζω τα παραπάνω προγράμματα δεν είναι μόνο τίτλοι, αλλά αποτελούν κονδύλια-πόρους που χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένους φορείς, και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επίσης απ όσο γνωρίζω, η «ανταλλαγή των φοιτητών», προγράμματα Erasmus, πραγματοποιούνται και στα 3 τμήματα της χώρας (Αθήνα-Λάρισα- Θεσσαλονίκη), αν και με χαμηλό ποσοστό συμμετοχής. Το θέμα είναι όμως όχι μόνο να πραγματοποιούνται αλλά όπως είπε ο Νίκος παραπάνω να γίνονται οργανωμένα. Θα πρέπει επιτέλους και τα 3 τμήματα της χώρας να συνεργαστούνε και ένα από τα βασικότερα πράγματα είναι να συνταχθεί κοινό πρόγραμμα σπουδών ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή-στόχος. Καλό θα ήταν να προσπαθήσουν να εφαρμόσουνε τις ιδέες που ισχύουν στο εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα απ όλα τις γνώμες και τις εμπειρίες των φοιτητών που συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά.
  Κλείνοντας όσον αφορά το Τμήμα της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν να φτιάξει και αυτό αντίστοιχη ιστοσελίδα όπως τις παραπάνω, τουλάχιστον να υπάρχει το πρόγραμμα σπουδών και μία βασική ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους. Εκτός από την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης http://www.teithe.gr το μόνο ενδιαφέρον που βρήκα είναι η ιστοσελίδα της επιτροπής ερευνών http://www.ee.teithe.gr/index.php

 • ehealthgr says:

  Εγώ ανέφερα το εξής. Τα Ιατρικά Εργαστήρια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα) υποδέχονται φοιτητές με προγράμματα Erasmus (έχω την εντύπωση ότι πρέπει να υπάρχουν μαθήματα στα αγγλικά)? Στέλνουν φοιτητές ΤΙΕ σε άλλες χώρες?

  Πληροφορίες για Erasmus δεν βρίσκω στις σελίδες των τμημάτων. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον τεχνολόγο που είχε κάνει Erasmus. Περισσότερες πληροφορίες θα ήταν χρήσιμες.

 • gkelnar says:

  Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναλυτικότερες πληροφορίες από άτομο που συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus.

 • Ioanna Xagoraris says:

  Καλή χρονιά σε όλους!

  Ονομάζομαι Ξαγοράρη Ιωάννα και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (ορκίστηκα το 2009). Στο 8ο εξάμηνο των σπουδών μου πραγματοποίησα 3μηνη πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό στα πλαίσια της δράσης ERA-PLACES του Προγράμματος LLP/ERASMUS. Η εμπειρία μου ως φοιτήτρια Erasmus δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λίγα λόγια. Γενικά δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς μία τόσο ξεχωριστή εμπειρία. Δυστυχώς, όμως, η ενημέρωση των φοιτητών σε ότι αφορά τα προγράμματα κινητικότητας στην εκπαίδευση, είναι κακή έως ανύπαρκτη! Ομολογώ ότι πέρασα πολλά μέχρι να εγκριθεί η μετάβασή μου στη Δανία για πρακτική άσκηση. Χάρη στην υπομονή μου όμως, και κυρίως την επιμονή μου τα κατάφερα. Η γραφειοκρατία επίσης είναι αρκετή και πάρα πολύ κουραστική, τόσο πριν την αναχώρηση, όσο και κατά την επιστροφή, αλλά αξίζει τον κόπο! Έχω να προτείνω, λοιπόν, σε αυτούς που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό με πρόγραμμα ERASMUS (ERA-PLACES) να απευθύνονται στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Τ.Ε.Ι, είτε επισκεπτόμενοι το γραφείο, είτε παρακολουθώντας τους πίνακες ανακοινώσεων και την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ι.: http://www.teiath.gr/diethnwn/articles.php?id=3344&lang=el, μπορεί κανείς να βρει λεπτομερείς οδηγίες για τα βήματα, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καθώς και για τις υποχρεώσεις τους. Ελπίζω να βοήθησα κάπως όσους σκέφτονται να φύγουν έστω και για λίγο από την πατρίδα! Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες εντυπώσεις.

  • ehealthgr says:

   Καλησπέρα Ιωάννα.

   Χαίρομαι που αναφέρεις το συγκεκριμένο θέμα. Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες (Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και αυτό δεν είναι understatement) θεωρώ το Erasmus και το Μεταπτυχιακό στο Εξωτερικό (και εργασιακή εμπειρία για όσους μπορούν) ζωτική λύση για τους τωρινούς σπουδαστές στα Ιατρικά Εργαστήρια. Για αυτούς που θέλουν να επενδύσουν και να δουλέψουν στον κλάδο.

   Καλή χρονιά και σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.

   Ps: Θα με ενδιέφερε να αναδείξουμε τις εμπειρίες σου μέσω του περιοδικού. Αν θέλεις, το περιοδικό σου παρέχει το βήμα να μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου (είτε σαν οδοιπορικό -- χρονογράφημα με προσωπικές εντυπώσεις είτε σαν πιο εξειδικευμένο -- τεχνοκρατικό report. Αν έχεις διάθεση να γράψεις μπορείς να στείλεις ότι αγαπάς).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.