Home » Εκπαίδευση

Οδηγός επαγγελμάτων από το ΕΚΕΠ, Εθνικό Οργανισμό Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τα Ιατρικά Εργαστήρια (παλιό υλικό)

Submitted by on May 25, 2009 – 9:11 pm5 Comments
Οδηγός επαγγελμάτων από το ΕΚΕΠ, Εθνικό Οργανισμό Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τα Ιατρικά Εργαστήρια (παλιό υλικό)

Προσπαθώντας να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο net για τον κλάδο των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, έπεσα πάνω στον επαγγελματικό οδηγό του ΕΚΕΠ. Το αρχείο που ακολουθεί είναι σε μικρή ανάλυση για να μπορώ να το παρουσιάσω online. Αν θέλετε μεγαλύτερη ανάλυση κατεβάστε το pdf του link.

Ρίξτε μια ματιά και στον Ο.Ε.Ε.Κ. – Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τις σχολές “ιατρικών εργαστηρίων” της βαθμίδας των Ι.Ε.Κ.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

5 Comments »

 • ehealthgr says:

  Για αυτό και κάναμε αυτό το περιοδικό για να ενημερώσουμε και εμείς τους μελλοντικούς συναδέλφους. 🙂

  Με χαρά μας Αν θέλετε στείλτε μας ένα οποιαδήποτε σχετικό κείμενο συμπλήρωση -- διόρθωση στο παραπαπάνω.

  Βιοπληροφορική που τελείωσες? Θα είχε ενδιαφέρον να μας παρουσιάσεις κάποια θέματά σου. ^_^

 • Σπύρος Ματσάγγος says:

  Για μία ακόμη φορά το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρέχει λάθος πληροφορίες. Συγκεκριμένα ως προς τους ΤΙΕ που εργάζονται στις Αιμοδοσίες αναφέρει πως αποστειρώνουν τα δοχεία που χρησιμοποιούνται !!!! Δηλαδή εννοεί τις γυάλινες φιάλες αίματος που χρησιμοποιούνταν πριν 2-3 δεκαετίες (τουλάχιστον)!!! Και φυσικά δεν αναφέρει τίποτα για την υποχρέωση των αιμοληψιών εντός των τμημάτων Αιμοδοσίας παράλληλα ή μετά το πέρας της εργαστηριακής δουλειάς. Πολύ ωραία ενημέρωση για τους πιθανούς μελλοντικούς συναδέλφους. Συγχαρητήρια στο άκρως ενημερωμένο ΕΚΕΠ. Ισως την επόμενη εικοσαετία να ενημερώνει για την δουλειά που κάνουμε εμείς τώρα.

  Σπύρος Ματσάγγος
  ΤΙΕ
  MSc in Bioinformatics

 • Σπύρος Ματσάγγος says:

  Καλά είναι προφανές πως δεν χρειάζεται κάποια σπουδαία ενημέρωση στους μελλοντικούς συναδέλφους για το ότι δεν αποστειρώνουμε μπουκάλια στις αιμοδοσίες. Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως υπάρχουν πλαστικοί ασκοί μίας χρήσης.
  Βιοπληροφορική τελείωσα στο ΠΕΖ = Πληροφορική Επιστημών Ζωής που έχει τρείς κατευθύνσεις: Ιατρική Πληροφορική, Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική του Πανεπιστημίου Πατρών.
  Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

  ΥΓ
  Αν κατάλαβα μιλάω με τον administrator του site?

 • ehealthgr says:

  Καλησπέρα Σπύρο. Το ίδιο μεταπτυχιακό έχω τελειώσει και εγώ. Ποια χρονιά τελείωσες?

  Στην ουσία είμαστε διαχειριστές, απλά εγώ έχω τον τεχνικό έλεγχο της πλατφόρμας (το πάνω nick είναι εκ περιτροπής για administration λόγους. Μπήκε κατά λάθος). Σχετικά με τις πληροφορίες, να ξανατονίσουμε πως αυτό το περιοδικό -- μαγκαζίνο είναι ανοιχτό σε όλους. Εσείς θα μας προτείνετε θα μας στείλετε τα θέματά σας. Οποιαδήποτε εργασία, ανάλυση θέλεις να μοιραστείς είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

  Στην ουσία αυτό που επιδιώκουμε με το περιοδικό είναι το crowdsourcing. Όχι την κεντρική διαχείριση μιας πηγής πληροφοριών, πολύ περισσότερο της δυναμικής των σχετικών κλάδων του χώρου.

  Οτιδήποτε νομίζεις ότι αξίζει να ακουστεί, έχει ενδιαφέρον να το μοιραστείς στείλε το. Οι φόρμες πιο πάνω αυτό το σκοπό έχουν. Τo BioMed LabS είμαστε όλοι μαζί, όχι η ομάδα διαχείρισης. Απλά εμείς ξεκινάμε μια ένα “κύμα” και ελπίζουμε μαζί μας να ακολουθήσετε και εσείς. 🙂

  • Σπύρος Ματσάγγος says:

   Γειά και πάλι

   Μπήκα στο ΠΕΖ το 2006 και και τελείωσα το Φλεβάρη του 09. Ορκίστηκα βέβαια πριν από 1 μήνα. Εσύ πότε τελείωσες? Αν θέλεις στείλε μου mail. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Είναι πραγματικά πολύ καλή και τη χρειαζόταν ο κλάδος, γιατί έχω την αίσθηση ότι είχε μείνει πολλύ πίσω σε αυτόν τον τομέα.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.