Home » Editorial

Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε? (παλιό υλικό)

Submitted by on July 28, 2009 – 12:38 pmNo Comment
Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε? (παλιό υλικό)

Πάρα πολλοί ρωτούν ποιοι είμαστε και ποια τα κίνητρά μας. Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι το περιοδικό δεν είμαστε όσοι το “καλλιεργήσαμε” σαν ιδέα και το στήσαμε αλλά όσοι συνεισφέρουμε θέματα, όσοι το διαβάζουμε, όσοι το σχολιάζουμε και ασχολούμαστε μαζί του. Το περιοδικό είναι, και φιλοδοξούμε να είναι, μια κοινότητα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και με διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία. Το περιοδικό δεν είναι ούτε κάποια εταιρεία ούτε κάτι “πονηρό” ή “περίεργο”. Όπως και το περιοδικό δεν είναι ζωντανό χωρίς περιεχόμενο, χωρίς κοινότητα, χωρίς διάλογο.

Μην περιμένετε να δείτε άμεσα ονόματα με πλατιές λεζάντες και τίτλους γιατί αυτά λίγη σημασία έχουν. Σας διαβεβαιώνουμε πως πρώτα από όλα “κάνουμε την πλάκα μας”. Αν δούμε ότι δεν έχει την ανταπόκριση την οποία θα ελπίζαμε απλά “θα κατεβάσουμε τους διακόπτες”.

Κάποιοι μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί δεν φτιάξαμε κάποιο forum. Ένα forum θέλει μεγάλη ομάδα συντήρησης και επίβλεψης. Επιπλέον σε ένα forum μπορεί κάποιος να πει και να αναπτύξει το οτιδήποτε. Η θεματολογία μας όμως είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη. Υπάρχουν πάμπολλα forum για πάρα πολλά πράγματα. Εμείς θέλαμε να κάνουμε κάτι λίγο διαφορετικό. Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι πως τα forum είναι ξεπερασμένα και πως μεγαλύτερο νόημα θα είχε κάποιο “ιδιωτικό” social network πχ. στο ning, παρά ακόμα ένα forum συζήτησης για τα πάντα. Το περιορίσαμε ακόμα περισσότερο για να έχουμε και μεγαλύτερο φιλτράρισμα στην πληροφορία. Θέλουμε πολυφωνία μαζί με ποιότητα.

Θα έχετε διαπιστώσει πως τους 2 πρώτους μήνες υπάρχουν αρκετές αναρτήσεις με αγγελίες και προκηρύξεις. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να σας κάνουμε να καταλάβετε ότι αν ψάξετε θα βρείτε πράγματα. Σίγουρα δεν αποτελούν πάντα τις ιδανικές λύσεις παρόλα αυτά αποτελούν ένα ξεκίνημα και μια καλύτερη λύση από τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Όποιος ψάχνει βρίσκει και αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Παράλληλα με όλα τα άλλα, σας παρουσιάζουμε και διάφορα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να ψάξετε και εσείς για τις εργασίες σας, τις διπλωματικές σας, τις παρουσιάσεις σας, την επαγγελματική σας αποκατάσταση. Το περιοδικό δεν φιλοδοξεί να γίνει γραφείο εύρεσης εργασίας. Με τον καιρό οι αναρτήσεις του τύπου “ζητείται εργασία” θα αραιώσουν.

Biomedlabs MagΓια την καλύτερη προώθηση του περιοδικού ανοίξαμε και ένα λογαριασμό στο facebook με το όνομα Biomedlabs Mag. Ο λόγος είναι ότι θέλαμε να φαίνεται στο home όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων οι ανανεώσεις του περιοδικού. Τα group του facebook δεν το κάνουν, ενώ τα pages, που το κάνουν, θα απαιτούσαν πολύ περισσότερο χρόνο για την προώθηση τους. Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν και διαβάζουν τις πληροφορίες από τις “φιλίες” τους και αυτό προσπαθήσαμε να “εκμεταλλευτούμε”. Επιπλέον οι λογαριασμοί είναι πιο εύχρηστοι και πιο άμεσοι στην επικοινωνία πράγμα το οποίο επίσης θέλουμε. Αν δούμε ότι προτιμάτε κάτι πιο κεντρικό, όπως πχ. κάποιο page με το περιοδικό μας, τότε ο λογαριασμός θα καταργηθεί και θα στηθεί απλά ένα fb page.

Κλείνοντας το θέμα του fb λογαριασμό ζητούμε συγνώμη από όσους μπορεί να ενοχλήθηκαν από την επιθετική πολιτική προώθησης του λογαριασμού. Σας βεβαιώνουμε πως στόχος μας δεν είναι να σας “σπαμάρουμε” με επιπλέον άχρηστο υλικό, αλλά να σας κάνουμε να γνωρίσετε το περιοδικό και αν το θελήσετε να συμμετέχετε σε αυτό που κάνουμε.

Θα παρακαλούσαμε όλους όσους σχολιάζουν άρθρα ή ζητάνε πληροφορίες να το κάνουν δημόσια στις σελίδες του περιοδικού έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ή να ωφεληθούν και άλλοι από τη συζήτηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω ένα σχεδιάγραμμα και ένα βίντεο. Απεικονίζουν, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους έχουμε επιλέξει γενικότερα τα social media και συγκεκριμένα social networks για την δημιουργία του συγκεκριμένου βήματος για τον χώρο των εργαστηριακών επιστημών – των επαγγελμάτων υγείας γενικότερα, καθώς και για την προβολή και προώθηση του (Ξανατονίζουμε πως το περιοδικό είμαστε όλοι μας).

Πηγή: sotomi.posterous

Πηγή: TED

Ps: Το βίντεο έχει και μπορείτε να βάλετε αγγλικούς υπότιτλους. Ο κύριος που βλέπετε είναι πολύ πιο σημαντικός από όσο μπορεί να νομίζετε.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.