Home » Αλληλογραφία

Πρακτική άσκηση σε ερευνητικό εργαστήριο της Γαλλίας (παλιό υλικό)

Submitted by on November 29, 2013 – 11:09 pm5 Comments
Πρακτική άσκηση σε ερευνητικό εργαστήριο της Γαλλίας (παλιό υλικό)

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε ερευνητικό εργαστήριο στη Γαλλία και να πάρεις μια γεύση πως είναι να κάνεις έρευνα, να παράγεις νέα γνώση και να συνεργάζεσαι με άλλους ερευνητές/επιστήμονες, τότε πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο.

Το τελευταίο διάστημα αρκετοί φοιτητές ΤΙΕ χτύπησαν την διαδικτυακή μου πόρτα και ζήτησαν βοήθεια ή να μάθουν περισσότερα πως να κάνουν την 6μηνη , αντί σε δημόσιο ελληνικό νοσοκομείο, στο εξωτερικό και σε ερευνητικό εργαστήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιάννης που έδωσε το ερέθισμα. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να προτείνω στα τμήματα ΤΙΕ των ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Αθήνας να συνάψουν συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Με τη συνεργασία αυτή θα μπορούν τελειόφοιτοι φοιτητές ΤΙΕ να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε κάποιο ερευνητικό εργαστήριο σε ένα από τα διάφορα ιδρύματα του Μονπελιέ (Montpellier).

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έκανε τις απαραίτητες κινήσεις και υπεγράφη διμερή συμφωνία με το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ 2 (UM2). Μόλις ανακοινώθηκε, τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών εργαστηρίων στο Μονπελιέ. Ήδη μια φοιτήτρια/συνάδελφος σας συζητάει και έχει την επιλογή να διαλέξει πιο εργαστήριο προτιμάει. Το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από ότι περίμενα εγώ προσωπικά και για την ώρα δεν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι.

Για αυτό λοιπόν, αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις την πρακτική σου σε ερευνητικό εργαστήριο του Μονπελιέ, μπορείς να κάνεις τις εξής κινήσεις:

 • Για φοιτητές του ΤΕΙ Θεσ/νίκης:
  1. Επικοινώνησε με την κ. Μαρία Χατζηδημητρίου, υπεύθυνη του Εράσμους, και θα σε κατατοπίσει για τα επόμενα βήματα.
  2. Στη συνέχεια, άφησε ένα μήνυμα στα σχόλια παρακάτω ή, για πιο άμεσα, επικοινώνησε μαζί μου ώστε να φτιάξουμε και να προωθήσουμε την αίτησή σου.
 • Για φοιτητές των ΤΕΙ Λάρισας και Αθήνας:
  1. Δυστυχώς, από τα δύο αυτά ιδρύματα δεν πήρα καμία απάντηση στο email που έστειλα το Σεπτέμβριο. Προτείνω, να μιλήσετε με τους υπεύθυνους Εράσμους της σχολής, προτρέψτε τους να επικοινωνήσουν μαζί μου για να γίνουν πρώτα τα απαραίτητα διαδικαστικά με την διμερή συμφωνία των Ιδρυμάτων με το UM2.

Μικρές λεπτομέρειες:

 • Ισχύει σίγουρα και για το εαρινό εξάμηνο αλλά και για το χειμερινό του 2014. Και ελπίζω να συνεχιστεί και αφού φύγω εγώ από το Μονπελιέ…
 • Απαιτείται πολύ καλή γνώση Αγγλικών (ή Γαλλικών).
 • Δεν είναι απαραίτητη η γνώση Γαλλικών (εκτός αν δεν ξέρεις Αγγλικά – κάπως πρέπει να επικοινωνείς!).
 • Είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Βοηθήστε τους συμφοιτητές σας με την προώθηση αυτής της αγγελίας. Είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Νίκος Παρίσης

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

5 Comments »

 • Μαίρη says:

  Πόσο καλή γνώση αγγλικών απαιτείται ; Εγώ πχ έχω lower του Cambridge .αρκει ;;

 • Nikos says:

  UPDATE:

  Τώρα και από το ΤΕΙ της Αθήνας μπορούν να έρθουν φοιτητές για πρακτική. Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της πρακτικής (κ. Α. Μαυρίδου για αυτήν την περίοδο).

 • ΕΙΡΗΝΗ says:

  Μπορούν να έρθουν φοιτητές για πρακτική άσκηση από ΤΕΙ Λάρισα για το χειμερινό εξάμηνο του 2014?Τι διαδικασίες ακολουθώνται?

  • ehealthgr says:

   Ειρήνη σου απαντώ εκ μέρους του Νίκου γιατί είναι σε ταξίδι για συνέδριο.

   Λογικά το ΤΕΙ Θεσσαλίας αυτήν την περίοδο κάνει τη σύμβαση με το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Ρώτα τον υπεύθυνο του Erasmus ή της πρακτικής άσκησης αν ολοκληρώθηκαν τα γραφειοκρατικά.

   Επίσης, επικοινώνησε με mail στον Νίκο στείλε του όσα αναφέρει στο κείμενο (βιογραφικό κ επιστολή).

   Καλή επιτυχία.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.