Home » Εξελίξεις - Απόψεις

Προκήρυξη Παρασκευαστών με προϋπηρεσία στις αιμοληψίες (ΕΝΤΕΠΑ)

Submitted by on August 2, 2009 – 3:59 pm3 Comments
Προκήρυξη Παρασκευαστών με προϋπηρεσία στις αιμοληψίες (ΕΝΤΕΠΑ)

Στην ανάρτηση που κάναμε χθες, η ΕΝΤΕΠΑ έκανε σχόλιο την σημερινή της ανάρτηση.  Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση- σχόλιο:

Λάβαμε με την μορφή αλληλογραφίας τις προηγούμενες ημέρες μήνυμα συναδέλφου για την προκύρυξη θέσης εργασίας στο Νοσοκομείο Αρεταίειο ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ με 2ετή προϋπηρεσία στις . Παρατείθεται το κείμενο του μηνύματος στο τέλος της σελίδας με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Ευχαριστούμε το συνάδελφο για το μήνυμα του, και σας ενημερώνουμε:

Οι διοικήσεις μπορούν να λαμβάνουν παράνομες και παράτυπες αποφάσεις και να προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Απόφαση Δ.Σ. Νοσοκομείου ή Προέδρου δεν σημαίνει ότι είναι και σύννομη. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενεργοί και εν γρηγόρση καταγγέλλοντας στα συνδικαλιστικά τους όργανα παρόμοιες αποφάσεις και διαδικασίες.

Θα πρέπει όλοι εμείς να είμαστε ενεργά μέλη και να καταγγέλλουμε όλα όσα γίνονται σε βάρος του κλάδου. Με παρόμοιο τρόπο από ότι φαίνεται το «Αρεταίειο» με απόφαση του Δ.Σ. προς το Υπουργείο ζήτησε τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Οι εργαζόμενοι όφειλαν να ενημερώσουν και το τοπικό τους σωματείο την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και την ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. για το θέμα. Όσο για το αν πήραμε «χαμπάρι» οι εργαζόμενοι στο «Αρεταίειο» δεν μπορούν να ζητούν ευθύνες μοιρολατρικά όταν δεν συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, στις διεκδικήσεις και στις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου και της Ομοσπονδίας, όταν μάλιστα δεν ενημερώνουν και κανέναν για το θέμα.

Κλάδος είναι η συμμετοχή μας και η κινητοποίηση μας στα όργανα και τις διεκδικήσεις. Κλάδος είμαστε όλοι εμείς.

Για την ιστορία όταν η Ένωση από το 2007 και νωρίτερα είχε στείλει αντιπροσωπεία για ενημέρωση στο νοσοκομείο πάνω στα προβλήματα του κλάδου είχε τοποθετηθεί σαφώς ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ανοίξει θέμα αιμοληψιών και να διενεργήσουν αιμοληψίες όπως ζήταγε η διοίκηση. Η ένωση ήταν εκεί και οι εργαζόμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των «καλών σχέσεων» με την διοίκηση.

Βέβαια όταν η Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών ως επαγγελματική ένωση εδώ και 20 χρόνια έχει σαφής θέσεις ότι οι Τεχνολόγοι και οι Παρασκευαστές δεν εκτελούν αιμοληψίες, δήθεν επιστημονικά σωματεία (Π.Ε.Τ.Ι.Ε.) πραγματοποιούν συναντήσεις με κάποιους φορείς, «διεκδικώντας» την λήψη βιολογικών δειγμάτων. Τέτοιου είδους μονομερής αποφάσεις από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα Δημόσια Νοσηλευτικά  Ιδρύματα και τη λειτουργία τους, εμπλέκουν τον κλάδο σε περιπέτειες και δίνουν αφορμή σε διάφορες ανεγκέφαλες διοικήσεις  να τραβάνε τους εργαζόμενους ακόμη και δικαστικά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα οποία κάνουμε και γράφουμε.

Υπάρχει χρόνια και μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ανεργία στον κλάδο με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να εκβιάζουν τους εργαζόμενους που πρόκειται να προλάβουν με παράνομες συμβάσεις για ένα κομμάτι ψωμί. Συνάδελφοι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στην χρόνια διεκδίκηση αιτημάτων του κλάδου και συσπειρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη καινούργια λαίλαπα που έρχεται εις βάρος του κλάδου.

Πρωτότυπο κείμενο:
Αγαπητοί συνάδελφοι, της , έχετε πάρει χαμπάρι για μια προκήρυξη 8Κ/2008 όπου το Αρεταίο Νοσοκομείο ζήτησε ΔΕ Παρασκευαστές με 2ετή προϋπηρεσία στίς αιμοληψίες σε προκύρηξη μόνιμης θέσης από ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας , το οποίο ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για μόνιμη αντιμετώπιση μόνο για αιμοληψία του συγκεκριμένου συναδέλφου στην θέση αυτή? Μήπως αυτό επεκταθεί και στούς Τ.Ε. Τεχνολόγούς?
Για κοιτάξτε το μήπως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες?
Ευχαριστώ

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

3 Comments »

 • ehealthgr says:

  Να ξεκαθαρίσουμε πως εγώ και όσοι στήσαμε αυτό το βήμα το κάναμε προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ενημέρωσης, επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των διάφορων επαγγελματιών του χώρου. Πιθανόν, μέχρι να επέλθει η ουσιαστική επικοινωνία και ενημέρωση να πρέπει να δημιουργηθούν πρώτα διάφορες συζητήσεις . Η οποιαδήποτε ΠΕΤΙΕ, ΕΝΤΕΠΑ, ΠΕΒ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΥΝΟ, ΕΝΕ, ΕΣΝΕ, ΠΑΣΤΑ, κλπ οι οποίες εκπροσωπούν ολόκληρους κλάδους θα επιθυμούσαμε να μεριμνήσουν για το καλό του χώρου Υγείας και του τομέα τους, η κάθε μία ξεχωριστά, μέσα σε κλίμα συνεργασίας και διαλόγου.

  Οποιαδήποτε καταγγελία, επίθεση, προσβολή, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, “παραφιλολογία,” δεν υιοθετείται και δεν πρόκειται να υποστηριχτεί από τις σελίδες αυτές σε καμία των περιπτώσεων.

  Για το θέμα των αιμοληψιών, αλλά και των πολλών προβλημάτων του κλάδου, προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να πάει πακέτο με το προφίλ του κλάδου διεθνώς. Αν θέλετε να δείτε ολοκληρωμένη την άποψη μου, σε πιο αυστηρό τόνο είναι η αλήθεια, ανατρέξτε εδώ.

  Ps: Δεν ανάρτησα το παραπάνω κείμενο στην ανάρτηση γιατί δεν θέλουμε να λογοκρίνουμε κανέναν. Θα επιθυμούσα να μην αναγκαστώ να αναρτήσω το συγκεκριμένο σχόλιο σε όλες τις αντίστοιχες αναρτήσεις υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν.

  Ps^2: Πραγματικά δε μου αρέσει η λογοκρισία. Θα παρακαλούσα οποιοδήποτε σχόλιο να είναι μέσα στα πλαίσια του διαλόγου (θέση + αντίθεση = σύνθεση). Επίσης να είναι σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσωπικές αντεκλήσεις. Όσα σχόλια, ή κομμάτια σχολίων δεν τηρούν τον αυτόνητο κώδικα του διαλόγου θα λογοκριθούν (και ηλεκτρονικά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για αυτό).

  Ps^n: Προφανώς το θέμα μας είναι οι αιμοληψίες και τι γίνεται με το κλάδο μας πάνω σε αυτό τον τομέα. Πόσες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν? Την προσωπική μου την κατέθεσα. Η δική σας?

  Ευχαριστούμε για την κατανόησή των παραπάνω και τη συμμετοχή σας στο διάλογο.

 • ανδρεας says:

  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το θέμα το έθειξα χωρίς να έχω καμιά σχέση με το συγκεκριμένο νοσοκομείο.Αρα δεν υποκινούμε απο εργαζόμενους που ζητούν τα ρέστα.
  Παρακολουθώντας τις προκηρύξεις από την ίδρυση του ΑΣΕΠ, πρώτη φορά στον κλάδο μας ζητείται συγεκριμένο επιπρόσθετο προσόν η οποιοδήποτε άλλο προσόν σε προκηρυξη ΑΣΕΠ με σειρά προτεριότητας για μόνιμη θέση.
  Τι σημαίνει αυτό για μένα? Δ.Ε. Παρασκευαστές με 12μήνη προϋπηρεσία σε αιμοληψίες να καταλαμβάνουν θέση σε σχέση με κάποιο άλλο Δ.Ε. Παρασκευαστή ο οποίος μπορεί να έχει ένα μεταπτυχιακό αλλά και 5 χρόνια προϋπηρεσία αλλά να μην έχει προσκομίσει την βεβαίωση ( ποια βεβαίωση) και από ποιόν? από τον ιδιώτη ιατρό -εργοδότη του όπου τον έχει προσλάβει ως γραμματέα στον ΟΑΕΔ? η με όποια άλλη ειδικότητα ? ο νόμος για τις προσλήψεις είναι σαφές πως αποδεικνύεται το επιπρόσθετο προσόν,ο ΑΣΕΠ ενημερώθηκε ότι επάγγελμα αιμολήπτη δεν υφίσταται ? και ο Δ.Ε. Παρασκευαστής ο οποίος δούλεψε σε ΝΠΔΔ με ορισμένου χρόνου σύμβαση(4μηνη, 8 μήνη , 12 μήνη…)δεν μπορεί να λάβει βεβαίωση από κανένα γραφείο προσωπικού ότι εργάστηκε ως αιμολήπτης και αν κάποιο νοσοκομείο το έχει δώσει τότε είναι παράνομο γιατί νομιμοποιεί ένα επάγγελμα η πράξη το οποίο δεν υφίσταται και το προσέλαβε ως Τ.Ε.ή Δ.Ε. με συγκεκριμένη επαγγελματική υπόσταση. Αυτός ο Δ.Ε. δεν υστερεί σε σχέση με τον άλλον που έστω προσκομίζει μια βεβαίωση όπου στην ουσία είναι μαιμού?γιατί αναφέρει ότι και επί 12 μήνες εκτός των άλλων έκανε και αιμοληψία. Θέλω να τονίσω ότι πράξη της διοίκησης είναι παράνομη, ως ΕΝΤΕΠΑ ή Π.Ε.Τ.Ι.Ε πάρθηκαν ασφαλιστικά εναντίον αυτού του Διοικητή που έλαβε αυτή την απόφαση , αυτό ενδιαφέρει τους επαγγελματίες, γιατί στο μέλλον θα μπορεί να γίνει προκήρυξη με συγκεκριμένη προϋπηρεσία αναλυτή και συγκεκριμένης εταιρείας, ή συγκεκριμένη προϋπηρεσία στην λήψη κολπικών επιχρισμάτων……..
  Οι ¨συνάδελφοι¨ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ¨καλά¨ κάνουν και τα έχουν κάνει πλακάκια με την διοίκηση, αφού με τις ενέργειες τους δείχνουν ότι δεν είναι επαγγελματίες υγείας αλλά επαγγελματίες της λούφας, αφού δεσμεύουν 2 συναδέλφους επί χρόνια να εκτελούν αιμοληψίες αφού οι ίδιοι έχουν πιάσει τα πόστα στα εργαστήρια…….σύμφωνα με τα λεγόμενα σας.
  Ας ζητηθούν από το ΑΣΕΠ τα δικαιολογητικά των υποψηφίων από το νομικό τμήμα της ΕΝΤΕΠΑ για το συγκεκριμένο θέμα και εκεί θα φανούν τι γίνεται και τι ασκοί του Αιόλου ανοίγονται.
  Στην ηλεκτρονική εφημερίδα , αναζητά μεγάλο ιατρικό κέντρο Τ.Ε. ή ΔΕ για αιμοληψίες, πέστε μου που είστε χρόνια συνδικαλιστές τι βεβαίωση θα πάρει ο συγκεκριμένος υπάλληλος από τον συγκεκριμένο εργοδότη , βεβαίωση αιμολήπτη ? Για ρωτήστε πως τον έχει δηλώσει στο ΙΚΑ? Και αυτή την βεβαίωση θα την κάνει αποδεκτή το ΑΣΕΠ? Το ερώτημα απευθύνεται και στην ΠΕΤΙΕ.

  Ενέργειες απαιτούνται σύντομα και όχι το βαρύγδοπο εδώ υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά.

  Ευχαριστώ πολύ

  Α.Χριστοφορίδης
  Τ.Ε. Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων

 • ehealthgr says:

  Μια διόρθωση Ανδρέα γιατί μάλλον σου ξέφυγε. ΔΕ (απόφοιτοι τεχνικών λυκείων ή απόφοιτοι ΙΕΚ)δεν μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακά. Άρα το ζήτημα στην περίπτωση των ΔΕ τίθεται μόνο με την παραπάνω προϋπηρεσία. Για τους ΤΕ, “όπου ο νόμος άλλαξε και τα ΤΕΙ αποκτούν θεωρητικά ακόμα παραπάνω δικαιώματα και ελευθερία κινήσεων, το θέμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.
  Επί της ευκαιρίας για μένα κάποια στιγμή πρέπει να τεθεί το ζήτημα κατά πόσο διαφορετικές βαθμίδες μπορούν να εκπροσωπούν “ανώτερες”. Αν ήσασταν γιατρός, βιοπαθολόγος (ΠΕ) θα θέλατε να σας εκπροσωπεί κάποιος Τεχνολόγος (ΤΕ)? Αν θεωρείται αυτονόητη η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα τότε γιατί δεν θεωρείται, από ότι φαίνεται, το ίδιο αυτονόητη η απάντηση και για την εκπροσώπηση των επαγγελματιών ΤΕΙ? Θέτω και εγώ το δικό μου ερώτημα χωρίς να το συνεχίσω. Έχω την αίσθηση πως κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων, θα έρθει η ώρα που θα συζητήσουμε και για αυτό.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.