Home » Εξελίξεις - Απόψεις

Προκήρυξη με προϋπηρεσία στις αιμοληψίες (η γνώμη σας)

Submitted by on August 1, 2009 – 4:00 pm3 Comments
Προκήρυξη με προϋπηρεσία στις αιμοληψίες (η γνώμη σας)

Δεν μας στάλθηκε ως αλληλογραφία, αλλά καταγράφηκε στις σελίδες μας ως σχόλιο. Το σχόλιο αναφέρει προκήρυξη που ζητούσε 2ετή προϋπηρεσία στις αιμοληψίες. Ολόκληρο το σχόλιο είναι παρακάτω:

Αγαπητοί συνάδελφοι, της ΕΝΤΕΠΑ, έχετε πάρει χαμπάρι για μια προκήρυξη 8Κ/2008 όπου το Αρεταίειο Νοσοκομείο ζήτησε ΔΕ Παρασκευαστές με 2ετή προύπηρεσία στίς αιμοληψίες σε προκήρυξη μόνιμης θέσης από ΑΣΕΠ με σειρά προτεραιότητας, το οποίο ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για μόνιμη αντιμετώπιση μόνο για του συγκεκριμένου συναδέλφου στην θέση αυτή ? Μήπως αυτό επεκταθεί και στους Τ.Ε. Τεχνολόγούς?

Για κοιτάξτε το μήπως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες?

Ευχαριστώ

Η προκήρυξη 8Κ/2008 είναι η παρακάτω. Οι σελίδες που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα είναι οι 8 (πάνω), 25 (πάνω), 42 (κάτω). Έχουν πράσινη υπογράμμιση.

Σχετικά με τις αιμοληψίες και τα συνολικά προβλήματα του κλάδου έχει ανοίξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και εδώ.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

3 Comments »

 • stefanos says:

  Δεν νομίζω αυτό να επεκταθεί και στους τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων. Απλά το συγκεκριμένο Νοσοκομείο ζητάει ΔΕ παρασκευαστές για αιμοληψία των οποίων οι γνώσεις περιστρέφονται γύρω από την αιμοληψία και τα συναφή αντικέιμενα αυτής και οχι όπως οι δικία μας γκάμα γνώσεων σε διάφορους τομείς. Το κακό είναι πως στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν ζητάνε Τ.Ε.Τεχνολόγους αλλά παρασκευαστές.
  Αν αρχίσει η κατηγοριοποίηση των αντικειμένων εργασίας του Τεχνολόγου όπως βλέπουμε παραπάνω τότε υπάρχει κίνδυνος μειωθεί περισσότετο η ζήτηση μας αφού και με παρασκευαστές θα γίνετε η ”δουλειά”

 • stefanos says:

  Τώρα από αυτή την προκήρυξη ζητάνε και 2ετή προυπηρεσία στις αιμοληψίες. Να μην μας φαινεται παράξενο. Στις περισσότερες αγγελίες ζητάνε ο υποψήφιος να έχει προυπηρεσία ή τουλάχιστον να γνωρίζει καλά το αντικείμενο εργασίας του. Απλώς περιορίζουν τον αριθμό των υποψηφίων σε αυτούς που έχουν 2ετή προυπηρεσία για να καλυφθούν με προσωπικό έμπειρο όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ένα επιπλεόν κακό από αυτή την προκήρυξη και αν συνεχιστεί θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο την εύρση εργασίας, είναι πως οι απόφοιτοι δεν θα μπορούν να βρούν εύκολα απασχόληση αν ο κάθε οργανισμός,ίδρυμα ή εταιρεία ζητάει να άτομα με προυπηρεσία και μάλιστα 2ετή. Ας το έχει στα υπόψη του η Π.Ε.Τ.Ι.Ε

 • Λάβαμε με την μορφή αλληλογραφίας τις προηγούμενες ημέρες μήνυμα συναδέλφου για την προκύρυξη θέσης εργασίας στο Νοσοκομείο Αρεταίειο ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ με 2ετή προϋπηρεσία στις Αιμοληψίες. Παρατείθεται το κείμενο του μηνύματος στο τέλος της σελίδας με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Ευχαριστούμε το συνάδελφο για το μήνυμα του, και σας ενημερώνουμε:

  Οι διοικήσεις μπορούν να λαμβάνουν παράνομες και παράτυπες αποφάσεις και να προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Απόφαση Δ.Σ. Νοσοκομείου ή Προέδρου δεν σημαίνει ότι είναι και σύννομη.

  Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενεργοί και εν γρηγόρση καταγγέλλοντας στα συνδικαλιστικά τους όργανα παρόμοιες αποφάσεις και διαδικασίες.Θα πρέπει όλοι εμείς να είμαστε ενεργά μέλη και να καταγγέλλουμε όλα όσα γίνονται σε βάρος του κλάδου. Με παρόμοιο τρόπο από ότι φαίνεται το «Αρεταίειο» με απόφαση του Δ.Σ. προς το Υπουργείο ζήτησε τη συγκεκριμένη προκήρυξη. Οι εργαζόμενοι όφειλαν να ενημερώσουν και το τοπικό τους σωματείο την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και την ΕΝ.ΤΕ.ΠΑ. για το θέμα. Όσο για το αν πήραμε «χαμπάρι» οι εργαζόμενοι στο «Αρεταίειο» δεν μπορούν να ζητούν ευθύνες μοιρολατρικά όταν δεν συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, στις διεκδικήσεις και στις κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου και της Ομοσπονδίας, όταν μάλιστα δεν ενημερώνουν και κανέναν για το θέμα.

  Κλάδος είναι η συμμετοχή μας και η κινητοποίηση μας στα όργανα και τις διεκδικήσεις. Κλάδος είμαστε όλοι εμείς.

  Για την ιστορία όταν η Ένωση από το 2007 και νωρίτερα είχε στείλει αντιπροσωπεία για ενημέρωση στο νοσοκομείο πάνω στα προβλήματα του κλάδου είχε τοποθετηθεί σαφώς ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ανοίξει θέμα αιμοληψιών και να διενεργήσουν αιμοληψίες όπως ζήταγε η διοίκηση. Η ένωση ήταν εκεί και οι εργαζόμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των «καλών σχέσεων» με την διοίκηση.

  Βέβαια όταν η Ένωση Τεχνολόγων Παρασκευαστών ως επαγγελματική ένωση εδώ και 20 χρόνια έχει σαφής θέσεις ότι οι Τεχνολόγοι και οι Παρασκευαστές δεν εκτελούν αιμοληψίες, δήθεν επιστημονικά σωματεία (Π.Ε.Τ.Ι.Ε.) πραγματοποιούν συναντήσεις με κάποιους φορείς, «διεκδικώντας» την λήψη βιολογικών δειγμάτων. Τέτοιου είδους μονομερής αποφάσεις από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τη λειτουργία, εμπλέκουν τον κλάδο σε περιπέτειες και δίνουν αφορμή σε διάφορες ανεγκέφαλες διοικήσεις να τραβάνε τους εργαζόμενους ακόμη και δικαστικά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα οποία κάνουμε και γράφουμε.

  Υπάρχει χρόνια και μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ανεργία στον κλάδο με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να εκβιάζουν τους εργαζόμενους που πρόκειται να προλάβουν με παράνομες συμβάσεις για ένα κομμάτι ψωμί. Συνάδελφοι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στην χρόνια διεκδίκηση αιτημάτων του κλάδου και συσπειρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη καινούργια λαίλαπα που έρχεται εις βάρος του κλάδου.

  To ΔΣ της Ένωσης Τεχνολόγων Παρασκευαστών Ιατρικών Εργαστηρίων

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.