Home » Εκπαίδευση

Πώς βλέπουν οι φοιτητές τα προγράμματα Erasmus? Τι θα κερδίσετε από την συμμετοχή σας σε αυτά? (παλιό υλικό)

Submitted by on November 18, 2012 – 12:35 pm2 Comments
Πώς βλέπουν οι φοιτητές τα προγράμματα Erasmus? Τι θα κερδίσετε από την συμμετοχή σας σε αυτά? (παλιό υλικό)

Ελπίζοντας πως η οικονομική κρίση στην Ευροζώνη δεν θα επηρεάσει τα Ευρωπαϊκά φοιτητικά κονδύλια, αυτή η εβδομάδα θα είναι σχετικά πλούσια όσο αφορά τα προγράμματα Erasmus. Όσοι είστε φοιτητές και ενδιαφέρεστε για την παρακολούθηση μαθημάτων ή την διενέργεια της πρακτικής σας άσκησης στην Ευρώπη θα ήταν σκόπιμο να δείτε ενδελεχώς την συλλογή οδηγών “Erasmus. Πληροφορίες και Οδηγίες” (θα βρείτε πληροφορίες, οδηγίες για τις διαδικασίες, καθώς και μια λίστα των τμημάτων “Ιατρικών Εργαστηρίων” στην Ευρώπη). Η διαδικασία από ότι φαίνεται έχει αρκετή γραφειοκρατία, η εμπειρία μάλλον θα σας αποζημιώσει.

Σήμερα μια πρόγευση γιατί αξίζει να συμμετέχετε σε κάποιο φοιτητικό πρόγραμμα Erasmus (όλες οι παρουσιάσεις από Έλληνες). Στις επόμενες αναρτήσεις θα βρείτε βίντεο για το LLP/Erasmus Placement – πρακτική άσκηση Ελλήνων φοιτητών (πληροφορίες για το Erasmus Placement από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μια παρουσίαση για τις Υποτροφίες και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές Erasmus Mundus, συνδέσμους και βίντεο οδηγών επιβίωσης για τις χώρες υποδοχής αυτών των προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προγράμματα Erasmus φέτος έκλεισαν 25 χρόνια λειτουργίας. Για το γεγονός  υπήρξαν εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη (Με μια αναζήτηση στο google θα βρείτε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα). Το μήνυμα των εορτασμών ήταν “Erasmus: 25 χρόνια αλλάζει ζωές και διευρύνει ορίζοντες“. Ο εορτασμός των 25 χρόνων στην Ελλάδα κορυφώθηκε στις 18 Μαΐου με εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Εθνική Μονάδα του Προγράμματος «Δια βίου Μάθηση»/ Ι.Κ.Υ. με καλεσμένους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τις αρχές των Ιδρυμάτων, καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές. Παρακάτω θα βρείτε βίντεο από τις εκδηλώσεις και το επιδαπέδιο παιχνίδι για το Erasmus, το Erasmusbook (το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τα 25 χρόνια του προγράμματος – στις 15 Νοεμβρίου ήταν και στην Θεσσαλονίκη μάλιστα),  καθώς και τα 3 βραβευθέντα Ελληνικά φοιτητικά βίντεο προώθησης των προγραμμάτων .

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

2 Comments »

 • Nikos says:

  Κάποιος μου είπε οτι το προγραμμα κινδυνεύει να σταματησει (εαρινο εξαμηνο του 2013 ίσως είναι το τελευταίο) καθώς το μέχρι τώρα κονδύλιο ήταν για περίοδο 2007-2013.

  Έκανα ένα γρήγορο google search. Απλά ενημερωτικά βάζω παρακάτω αυτό που βρήκα (εκτός από τα διάφορα ανώνυμα blogs) ελπίζοντας να μη μεταφέρω μπαρούφες.

  http://www.difernews.gr/articles/14/oikonomia/55221/telos-gia-to-programma-Erasmus/

  • ehealthgr says:

   Νίκο αυτά τα δημοσιεύματα είχα υπόψιν όταν έγραφα την πρώτη πρόταση. Και στις ξενόγλωσσες ειδήσεις υπάρχουν πολλές αναφορές για το θέμα, και γίνεται μάχη στην ΕΕ ένωση για αυτό. Το Erasmus έχει 25 χρόνια ιστορία και θα είναι αρκετά σημαντικό πισωγύρισμα για την ΕΕ αν κάνουν σπασμωδικές κινήσεις όσο αφορά την χρηματοδότησή του.

   Εκρεμμεί η απόφαση χρηματοδότησης, για όλα τα προγράμματα (πχ. εκπαίδευση, έρευνα, κλπ), για το διάστημα 2014-2020. Ελπίζω η ΕΕ να κάνει σοφές επιλογές.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.