Ενημερωτικό φυλλάδιο για δραστηριότητες Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα
October 11, 2014 – 1:48 am | No Comment

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου, σας είχα υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσουν και αναρτήσεις  με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα. Ευτυχώς η ΓΓΕΤ μας πρόλαβε! 😀
H ΓΓΕΤ συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τη χώρα κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο …

Read the full story »
Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις και ψηφοφορίες του περιοδικού.

Εκπαίδευση

Θέματα για την εκπαίδευση και επαγγελματική επιμόρφωση.

Εξελίξεις – Απόψεις

Συνδικαλιστικά νέα, θέματα, απόψεις από το χώρο της Υγείας.

Εργαστήρια

Νέα, οδηγίες που αφορούν τον χώρο των Ιατρικών Εργαστηρίων

Νομοθεσία

Νομοθεσία, διατάξεις, εγκύκλιοι, σύλλογοι του χώρου Υγείας.

Home » Νομοθεσία

Επίδομα σε νέους/νέες από 20-29 ετών (ΟΑΕΔ)

Submitted by on September 22, 2009 – 10:19 am29 Comments
Επίδομα σε νέους/νέες από 20-29 ετών (ΟΑΕΔ)

H ανεργία στην χώρα μας είναι ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Μπήκαμε στην διαδικασία να ερευνήσουμε τα διάφορα επιδόματα (νέα ιστοσελίδα ΟΑΕΔ) που μπορεί να εισπράξει ένας άνεργος πτυχιούχος. Ο ΟΑΕΔ, ως γνωστόν, χορηγεί σε ανέργους κάρτα ανεργίας. Για την έκδοση της κάρτας ανεργίας πρέπει να επισκεφτείτε τον ΟΑΕΔ της περιοχής σας με Αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ και ότι άλλο σας ζητηθεί (π.χ αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, αντίγραφο κάποιου λογαριασμού που να δηλώνει την κατοικία).

Για το επίδομα, το οποίο έχουμε στον τίτλο, ο οργανισμός του ΟΑΕΔ αναφέρει τα εξής:

Περιγραφή:
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.

Ο Νόμος που καλύπτει την παροχή είναι ο Ν. 1545/85.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37€, τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

Προϋποθέσεις:
Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.

Δικαιολογητικά:
Αστυνομική ταυτότητα.
Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας)
Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις)
Βιβλιάριο ενσήμων του Ι.Κ.Α. (Να μην έχει πάνω από 80 ένσημα)
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.

Αν έχουμε κατανοήσει σωστά τα παραπάνω η διαδικασία και οι προϋποθέσεις έχουν ως εξής:

 • Μέσα σε 3 μήνες από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας (για τους μη σπουδάζοντες) ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε κάρτα ανεργίας.
 • Αν ηλικιακά είστε μεταξύ 20-29, είστε άνεργοι – γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ (έχετε βγάλει δηλαδή κάρτα ανεργίας) επί ένα χρόνο (συνεχόμενα), μπορείτε να κάνετε αίτηση για αυτό το επίδομα.
 • Στην περίπτωση που έχετε δουλέψει στο παρελθόν (πριν τον ένα χρόνο ανεργίας) και το βιβλιάριο ενσήμων σας δεν έχει πάνω από 80 ένσημα δικαιούστε και εσείς το συγκεκριμένο επίδομα.
 • Το εν λόγω επίδομα ανέρχεται σε 73,37€, τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις απευθυνθείτε στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ.

Στην περίπτωση που τα παραπάνω βήματα είναι λάθος παρακαλώ ενημερώστε μας πώς να τα διορθώσουμε.

Be Sociable, Share!

1 Tweet

29 Comments »

 • stefanos says:

  Να συμπληρώσω μονάχα κάτι.

  Η κάρτα ανεργίας πρέπει να αναννεώνεται κάθε μήνα.

  • gkelnar says:

   Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση! Θα πρέπει να προσέξετε την προθεσμία της ημερομηνίας που έχετε να κάνετε την ανανέωση της κάρτας κάθε μήνα. Αυτό γιατί αν προσέλθετε αργότερα της καθορισμένης ημερομηνίας η κάρτα θα διαγραφτεί αυτομάτως, όπως και αν παραλείψετε να την ανανεώσετε κάποιο μήνα.

     More from author
 • Panagiotis says:

  Και γω και γω να συμπληρώσω ευχαριστούμε πολύ για την υπενθύμηση οτι το κράτος μας μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας! με 73 ευρώ θα ζούμε σαν βασιλιάδες!! που ούτε για τσιγάρα δεν φτάνουν..! Δεν βλέπουμε καλύτερα τα χάλια μας που για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα stage θέλει 21 μήνες ανεργία και στη συνέχεια αλλους τόσους μήνες χωρίς ασφάλεια με 500Ευρώ και χωρίς προϊπηρεσία δεν μας διορίζουν;; που αν ρωτούσαμε τον υπουργό υγείας ποιό είναι το παραϊατρικό νοσοκομιακό προσωπικό θα μας απαντούσε οι νοσηλευτές;;; Ας μου απαντήσει κάποιος δηλαδή η κάρτα ανεργίας είναι η λύση;;; Πως μπορεί κάποιος να ζήσει ένα χρόνο χωρίς δουλειά μόνο με κάρτα ανεργίας;;; Bλέπω οτι δεν ασχολούμαστε με τα αληθινά προβλήματα του κλάδου!! ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΑΙ!!!!

  edit by admin:
  Διάβασε τους Όρους Χρήσης.

 • ehealthgr says:

  Από όσα υπάρχουν σε αυτό το “περιοδικό” αυτό το συμπέρασμα έβγαλες? Θα σε παρακαλούσα -- συνιστούσα να είσαι πιο κόσμιος και περισσότερο προσεκτικός στο τι γράφεις.

  Αυτό είναι βήμα για προτάσεις και για να αναδείξουμε πράγματα Παναγιώτη. Δεν είναι χώρος για να γκρινιάζουμε και μια μοιρολατρούμε.

    More from author
  • Panagiotis says:

   Αγαπητέ μου συνάδελφε,
   Δεν έκρινα το περιοδικό ίσα ίσα εξ αρχής υποστήριξα και υποστηρίζω το περιοδικό και μάκαρι να μπορέσω ίσως στο μέλλον να βοηθήσω και γώ με τις γνώσεις που αποκτώ απο το master που κάνω. Υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα. Παρόλα αυτά το να θέτονται προβληματισμοί και ερωτήματα που αφορούν χιλίαδες συνανθρώπους και συναδέλφους δεν πιστεύω οτι είναι γρίνια και μοιρολόϊ.Κατα τη γνώμη μου και άποψή μου πάντα! θα ήταν καλό να ακουστούν προβληματισμοί έστω και μέσα απο το περιοδικό.
   Με εκτήμηση,
   Ευχαριστώ.

   • ehealthgr says:

    Παναγιώτη αυτοί οι προβληματισμοί είναι γνωστοί. Εκείνο που δεν είναι γνωστό τι έχει κάνει ο καθένας μας για αυτά τα προβλήματα τόσο σαν φοιτητής όσο και σαν επαγγελματίας. Καλό είναι να κρίνουμε καλύτερο όμως είναι να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε.

    Εγώ όσο ξέρω τον κλάδο μου αλλά και την νεοΕλληνική κοινωνία η έννοια συμμετοχή και συνεισφορά ελάχιστη αξία έχει. Ας προσπαθήσουμε και μετά ας πούμε ότι θέλουμε.

    Όπως έχουν τα πράγματα, για αυτό το περιοδικό, προέχει η ενημέρωση, η πληροφόρηση, η εγρήγορση η στοχοθεσία.

    Οι άναρθρες κραυγές δεν οδηγούν πουθενά. Τα προβλήματα θα παραμείνουν. Το περιοδικό αυτό δεν έχει χώρο για ανακύκλωση κατάστάσεων και αντιλήψεων. Έχουμε ανοιχτές τις πόρτες σε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν. Έχουμε χώρο μόνο για δημιουργική σκέψη όχι για γκρίνια.

      More from author
    • marina says:

     οσο αναφορα για το επιδομα σε νεους απο 20 εως 29 ειμαι 24 ηθελα να σας πω,τηρω ολα τα κριτιρια που γραφει παραπανω αναννεωνα τα καρτα μου καθε μηνα επι 12 μηνες δεν εχω καποια προυπηρεσια ουτως ωστε να ξεπερνω τα 80 ενσημα γραφτηκα την επομενη κιολας εβδομαδα απο τοτε που πηρα το πτυχιο μου στον οαεδ και παρολα αυτα μου ειπαν οχι,επρεπε μου ειπαν να ειχα γραφτει στο εσπα.τα συμπερασματα δικα σας.

     • ehealthgr says:

      marina τους ανέφερες τις οδηγίες που δίνει ο ΟΑΕΔ στην σελίδα του? Προσωπικά θα επικοινωνούσα με το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕΔ και θα τους ανέφερα το συγκεκριμένο θέμα (το έχω κάνει σε διάφορες υπηρεσίες όταν είχα πρόβλημα).
      http://www.oaed.gr/Pages/SN_10.pg

      Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το ΕΣΠΑ με αυτά που δίνει ως οδηγίες ο ΟΑΕΔ. Έχεις την ακριβή -- πληροφορία για την εγγραφή στο ΕΣΠΑ? Κοίτα ποιοι υποτίθεται ότι είναι οι δικαιούχοι.
      http://www.espa.gr/Greek/Documents.aspx?docid=42

    • marina says:

     τα ανεφερα ολα αυτα αλλα εισεπραξα αρνηση σε ολα.ουτε εγω δεν καταλαβαινω την συσχετιση που μπορει να υπαρχει σε αυτο το επιδομα με το εσπα ειλικρινα.θα παρω τηλεφωνο αυριο στο τηλεφωνικο κεντρο του οαεδ και εκ μερους των υπολοιπων παιδιων

     • gkelnar says:

      Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις τηλέφωνο, στα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Απ’όσο γνωρίζω όμως θα έπρεπε να τους είχες πει από την αρχή ότι ήθελες να εγγραφείς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έπρεπε να τους είχες τονίσει το ΕΣΠΑ! Σε γνωστό μου έτυχε ο υπάλληλος να μην γνωρίζει καν για την ονομασία του προγράμματος. Ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο για το πρόγραμμα εκείνη την στιγμή. Έπειτα από την παραμονή και την συμπλήρωση 1 έτους στο πρόγραμμα, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις δικαιούσαι το επίδομα.

 • Anna says:

  Εχω να πω κ εγω οτι οπως κ η μαρινα παραπανω, πηγα να ζητησω το επιδομα μου απο το τοπικο καταστημα ΟΑΕΔ, εχοντας κλεισει χρονο με την καρτα ανεργιας. Η υπαλληλος μου ειπε οτι δε το δικαιουμαι γιατι εχει περασει το χρονικο περιθωριο των τριων μηνων απο την αποκτηση του πτυχιου μου κ οτι πλεον δε μπορει να κανει κατι. Μου ανεφερε κ το ΕΣΠΑ αλλα δεν εδωσα βαση. Αλλη υπαλληλος που με ειχε αρχικα εγγραψει ουτε καν μου ειχε ζητησει το πτυχιο μου κ ουτε καν ειχε ενημερωσει για το τι δικαιουμαστε. Κ τοσους μηνες κανενας απο τους υπαλληλους να μην αναφερει το παραμικρο. Ελεεινη κατασταση εχω να πω

  • ehealthgr says:

   Άννα δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για να σε βοηθήσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, και το κάναμε, είναι να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και όσοι το διαβάσουν να ξέρουν τι παίζει.

   Καλό θα ήταν πάντως να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για το ΕΣΠΑ. Μην αφήνεις καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. Αν μάθεις κάτι παραπάνω σε παρακαλώ ενημέρωσε και εμάς. Thank you. 🙂

     More from author
   • ανωνυμος ;) says:

    Λοιπον, εβγαλα καρτα τωρα και ελπιζω να βοηθησω, πηγα με μια βεβαιωση αποπερατωσης των σπουδων(συν τα αλλα δικαιολογητικα), και μου ειπε οτι εχω δυο επιλογες, ειτε να βγαλω απλη καρτα ανεργιας, ειτε καρτα ΕΣΠΑ.

    Η ΕΣΠΑ ειναι για πτυχιουχους και θελει αλλα δικαιολογητικα (τα οποια δεν γνωριζω για να σας πω) και ισως, αν θυμαμαι καλα, δεν ειμαι σιγουρη, ο πτυχιουχος εχει περιθωριο 2-3 μηνες για να γραφτει και επισης εαν μετα το περας ενος ετους δεν βρει δουλεια και δεν διακοπσει την καρτα για σεμιναρια κλπ. παιρνει ενα “χαρτζιλικι”. Επισης, θελει να μην εχει πανω απο 80ενσημα, εγω ειχα και γι αυτο εβγαλα την απλη.
    Τωρα, καποιος μπορει να αναρωτηθει αν βγαινει η καρτα ΕΣΠΑ με βεβαιωση αποπερατωσης σπουδων, αυτο δεν το ξερω γιατι πηρε ενα τηλεφωνο να ρωτησει οταν της ειπα οτι η ορκομωσια ειναι τον Ιανουαριο, κατι της ειπε αυτος στην αλλη γραμμη (μου φανηκε θετικο) αλλα μολις ειδε τα ενσημα μου ειπε οτι δεν γινεται.
    Αυτα!

    Να κανω και μια ερωτηση, με την καρτα ανεργια τι δικαιωματα εχουμε? Νομιζω μετρανε οι μερες ανεργιας για προσληψη σε καποιες θεσεις στο δημοσιο. Τιποτα αλλο υπαρχει?

    Και μια δευτερη :)) τωρα που μου ηρθε! Μηπως ξερει κανεις τι ημερομηνια αναγραφεται στο πτυχιο ΑΕΙ? Διοτι βλεπω στις καταστασεις για καθηγητες οι συμφοιτητες μου να εχουν αλλη ημερομηνια, προγενεστερη αυτης της ορκομωσιας. Το ξερω γιατι ημουν παρουσα στις ορκομωσιες. Ευχαριστω!

    • ehealthgr says:

     Thanks για το info. 🙂

     Αυτό που αναφέρεις για την κάρτα ΕΣΠΑ πρώτη φορά το ακούω. Ελπίζω κάποιος που θα πάει από τον ΟΑΕΔ να κάνει μια ερώτηση και να μας μεταφέρει πληροφορίες.

     Στα Προγράμματα -- Επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
     http://www.oaed.gr/Pages/SN_46.pg

     Οι μέρες ανεργίας μετρούσαν σίγουρα για τα 8μηνα. Δεν ξέρω τι καθεστώς υπάρχει τώρα. Έχεις δει τις τελευταίες προκηρύξεις, ορισμένου χρόνου, που αφορούν θέσεις μας?

     Σχετικά με την ημερομηνία που αναγράφεται στο πτυχίο επίσης δεν γνωρίζω να σου απαντήσω. Μήπως είναι η ημέρα που συγκεντρώνονται όλα τα δικαιολογητικά (πχ. βιβλιοθήκης, εστίας, κλπ) και παίρνεις την σφραγίδα ότι έχεις τελείωσει με τις τυπικές υποχρεώσεις στο τμήμα σου? Υπόθεση κάνω, δεν γνωρίζω προσωπικά τι μπορεί να είναι (?).

       More from author
    • ehealthgr says:

     Μήπως η κάρτα ΕΣΠΑ εν τέλει είναι αυτό που αναφέρει το συγκεκριμένο θέμα?

       More from author
 • ανωνυμος ;) says:

  Ευχαριστω και εγω 🙂

  Ισως να ειναι κατι καινουργιο, δεν ξερω, εμενα στην αρχη μου ζητησε να διαλεξω αναμεσα στην απλη καρτα ανεργιας και την καρτα ανεργιας ΕΣΠΑ(για πτυχιουχους και για να παρουν το επιδομα μετα το χρονο).

  Επισης, κατι που ξεχασα, τωρα πια οι ανανεωσεις γινονται καθε τριμηνο!

  Θεσεις σας?! θα το κοιταξω, ευχαριστω! τυχαια βρεθηκα εδω απο το google 😉

  Οσον αφορα την ημερομηνια στο πτυχιο, υποτιθεται απ οτι μου εχουν πει οτι αναγραφεται η ημερομηνια της ορκομωσιας αλλα βλεπω στην πλειοψηφια τους εχουν προηγουμενη ημερομηνια…
  Κι αυτο με τα δικαιολογητικα για την εστια, τι ειναι παλι τουτο?

 • ανωνυμος ;) says:

  χα!χα!χα!το site ειναι ιατρικο! εγω ειμαι απο ξενη φιλολογια :)) Λοιπον, αντιο σας, ελπιζω τουλαχιστον να βοηθησα σε κατι.

 • stefanos says:

  Οι ανανεώσεις για το ΕΣΠΑ δεν γίνονται κάθε τρίμηνο. Κάθε τρίμηνο γίνεται η ανανέωση της απλής κάρτας. Αν είστε γραμμένοι και στο ΕΣΠΑ πρέπει υποχρεωτικά να κάνετε την ανανέωση κάθε μήνα. Αν δεν την ανανεώσετε, πολύ πιθανόν να σας κόψουν και την κάρτα ανεργίας και την εγγραφή σας στο ΕΣΠΑ.

  Όσο για το αυτό που αναφέρει ο ehealthgr μπορείς να πάρεις το πτυχίο νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνίας ορκωμοσίας. Κάρτα σίτητης, πάσο, κ.τ.λ μπορείς να τα καταθέσεις αργότερα. Φυσικά αναφέρεις τον λόγο για τον οποίο ζητάς να σου δώσουν το πτυχίο. Συνήθως το δίνουν σε όσους θέλουν να εγγραφούν σε άλλη σχολή (κατατακτήριες), αλλά μπορεί και να σας το δώσουν και γι αυτή την περίπτωση.

  Αυτό που δεν αναφέρουν στα δικαιολογητικά είναι ή φορολογική δήλωση 2010.

  Είτε απλή κάρτα βγάλεις, είτε προσθέσεις σε αυτή και το ΕΣΠΑ πρέπει να τους δώσεις μία φορολογική δήλωση του 2010. Αν είσαι προστατευόμενο μέλος (χωρίς δική σου φορολογική δήλωση) πρέπει να προσκομίσεις από την εφορία δήλωση η οποία να αναφέρει ότι είσαι προστατευόμενο μέλος και σε ποιον είσαι.

  Επιπλεόν όταν με το καλό βγεις στο ΕΣΠΑ πρέπει να παρουσιάζεσαι μία φορά τις 15 μέρες στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου. Μπορεί να είναι και μία φορά τον μήνα, δεν είμαι σίγουρος. Τα χρήματα τα πέρνεις με επιταγή που σου δίνει ο ΟΑΕΔ την οποία εξαργυρωνεις από την τράπεζα.

  Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι όπως τα αναφέρει το άρθρο.

  Αστυνομική ταυτότητα.
  Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας)
  Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις)
  Βιβλιάριο ενσήμων του Ι.Κ.Α. (Να μην έχει πάνω από 80 ένσημα)
  Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.

  Ο κάθε άνεργος συνεργάζεται με ένα σύμβουλο εργασίας. Ρωτήστε τον σύμβουλο εργασίας σας, τι χρειάζεται. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα.

 • chrysanthi says:

  paidia geia sas tuxaia eida auto to site kai diavasa ta sxolia sas!egw twra se 20 meres kleinw 12 mhno me karta oaed.thn ebgala perusi afou orkisthka kai otan phga na thn bgalw den me rwthse kaneis an 8elw aplh h espa wstoso eixa paei antigrafo ptuxiou klp to 8umamai polu kala!lete na mhn dikaioume auto to epidoma?

  • anna says:

   vasika prepei na sto grafei k stin karta anergias an eisai stin espa h oxi..an oxi grafei apla stin katigoria anergou: neos.
   egw etsi tin patisa..an den eisai stin espa pigaine aurio kiolas k apaitise na sto allaksoun exontas mazi k to ptuxio. apeilise kiolas k kane kauga..de katalavainoun ta zwa ekei mesa. pigaine mexri proistameno an xreiastei!! kali tuxi

 • wezor says:

  Καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει .
  Για να μπεις στο πρόγραμμα το ΕΣΠΑ πρέπει να έχεις πάρει το πτυχίο σου και να γραφτείς μέσα σε 3 μήνες από την ημερομηνία που πηρές το πτυχίο σου ή να τελειώσεις με τον στρατό και αντίστοιχος μέσα σε 3 μήνες να γραφτείς στο ΕΣΠΑ ! Δεν χρειάζεται να υπάρχουν και οι 2 οι προϋποθέσεις μαζί σωστά ? δηλαδή αν έχεις πάρει το πτυχίο και δεν έχεις πάει φαντάρος το δικαιούσαι ?

 • Lia says:

  Καλησπέρα σας.Είμαι γραμμένη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στις 22/2 έκλεισα 1 χρόνο άνεργη.Στις 24/2 έκανα όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονταν για να πάρω το επίδομα και μου έδωσαν την αίτηση.Την αίτηση δεν την έδωσα εκείνη την ημέρα.Η υπεύθυνη μου ειπε να παω στις 24 του επομενου μηνα μαζι με την αιτηση και να πηγαινω καθε 24 για 5 μηνες.Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να με βοηθησει καποιος:
  1ον:αν επρεπε να αφησω την αιτηση εκεινη την ημερα
  2ον:αν μπορω αντι για 24 που ειναι Σαββατο να παω στις 22 Πεμπτη που ειναι νωριτερα.
  Ευχαριστω πολυ.

    More from author
 • ελλη says:

  Σημερα μολις διαβασα τις παραπανω αναρτησεις γιατι βρισκομαι σε δυσκολη θεση εξαιτιας του επιδοματος Εσπα απο τον οαεδ και ψαχνοντας στο διαδικτυο βρηκα αυτα τα σχολια.Θελω να παραθεσω ,κι αν μπορει καποιος να με βοηθησει,οτι εγω ειχα κανει αιτηση για το συγκεκριμενο επιδομα ΕΣΠΑ στον οαεδ αμεσως μετα τη ληψη του πτυχιου μου.Περασε ενας χρονος,η αιτηση εγινε δεκτη,που σημαινει οτι ελεγχθηκε απο τους αρμοδιους και αρχισα να παιρνω το επιδομα.Πηρα μονο 2 μηνες(ενω ειναι 5μηνο)και στον 4ο μηνα που ρωτησα τι γινεται και δεν το ελαβα, μου ειπαν οτι εκαναν νεο ελεγχο και ειχε γινει λαθος στον ελεγχο της αιτησης μου και δεν το δικαιουμουν τελικα λογω ηλικιας!!!Το λαθος το εκανε καποιος υπαλληλος οπως μου ειπαν(!) αλλα εγω τωρα καλουμαι να επιστρεψω τις 2 πρωτες δοσεις γιατι απλα, τις πηρα!!!Εγω ειμαι ανεργη,βασιζομουν σε αυτα τα λεφτα τα οποια αυτοι μου ειπαν στην αρχη οτι τα δικαιουμουν σαν ανεργη πτυχιουχος και αφου ολα τα εγγραφα που ειχα καταθεσει ηταν σωστα και υποτιθεται τα ειχαν ελεγξει!Δεν ειμαι σε θεση να τα επιστρεψω καθως δεν τα εχω.Μου ειπαν να κανω ενσταση,η οποια ομως ελεγχεται απο τους ιδιους και φυσικα καμια ακρη δεν θα βγαλω και δεν θα βρω το δικιο μου.
  Αυτα για να δειτε πως λειτουργει η υπηρεσια,στην οποια οι ανεργοι βασιζομαστε για ψιχουλα τα οποια μετα μας ζητανε να πληρωσουμε γιατι αυτοι απλα εκαναν ενα λαθος!Μια ζωη και κεραταδες και δαρμενοι θα ειμαστε…

 • Vicky says:

  paidia egw simera epsaxa gia to epidoma k thelw an ginetai na mou peite telika ti prepei na kanw. Exw 6 mines tn karta anergeias alla dn exw idea gia to programma ESPA. Kaneis dn me enimerwse. Pws mporw na graftw sto programma? k ti xreiazomai gi auto?

 • Machi says:

  Καλησπέρα σας,

  Είμαι πτυχιούχος και πέρυσι εντός 3 μηνών απο την απόκτηση του πτυχίου μου γράφτηκα στον ΟΑΕΔ. Κατά την εγγραφή μου είχα αναφέρει οτι μολις είχα αποφοιήσει. Τώρα συμπληρώνω 12 μήνες συνεχόμενης ανεργίας. Όσον αφορά για το επιδομα νέων απο 20 εως 29 ετών, επειδή δε το ζήτησα μολις γράφτηκα δε μου το δινουν. Είναι λογικό αυτό; Έχω δικαίωμα να το απαιτήσω και να κάνω φασαρία;

  Ευχαριστώ πολύ

    More from author
 • argyrobako says:

  καλησπερα,εχω πολυ σοβαρο προβλημα ειμαι στο προγραμμα για ανεργους εως 29 ετων ωστοσο δεν προλαβα να ανανεωσω την καρτα ανεργιας μου εβγαλαν καινουργια αλλα επρεπε να κανω συγχωνευση καρτων..θα ηθελα να μαθω εαν εχω διαγραφη απο το προγραμμα και αν ναι που μπορω να μπω να το δω η ποιος να με ενημερωσει..ευχαριστω..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Additional comments powered by BackType