Ενημερωτικό φυλλάδιο για δραστηριότητες Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα
October 11, 2014 – 1:48 am | No Comment

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου, σας είχα υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσουν και αναρτήσεις  με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα. Ευτυχώς η ΓΓΕΤ μας πρόλαβε! 😀
H ΓΓΕΤ συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τη χώρα κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο …

Read the full story »
Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις και ψηφοφορίες του περιοδικού.

Εκπαίδευση

Θέματα για την εκπαίδευση και επαγγελματική επιμόρφωση.

Εξελίξεις – Απόψεις

Συνδικαλιστικά νέα, θέματα, απόψεις από το χώρο της Υγείας.

Εργαστήρια

Νέα, οδηγίες που αφορούν τον χώρο των Ιατρικών Εργαστηρίων

Νομοθεσία

Νομοθεσία, διατάξεις, εγκύκλιοι, σύλλογοι του χώρου Υγείας.

Home » Εκπαίδευση

Προτεινόμενα courses για φοιτητές

Submitted by on November 4, 2012 – 8:31 amOne Comment
Προτεινόμενα courses για φοιτητές

Το άρθρο για “Online Εκπαίδευση, Προγράμματα με Certification, Προγράμματα για Eπιμόρφωση” είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Προφανώς πολλοί νέοι άνθρωποι ψάχνονται, ιδίως αυτή την περίοδο, να ενισχύσουν το βιογραφικό αλλά και τις γνώσεις τους. Με βάση το κριτήριο και τις εμπειρίες μου σας ξεχωρίζω μερικά courses σε βασικές γνώσεις που θα πρέπει να έχει ένας απόφοιτος οποιασδήποτε σχολή υγείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαζί τους και κάποια άλλα ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μια πιο ολοκληρωμένη παιδεία και μόρφωση. Ανάλογα με τις “ανησυχίες” και τις προτιμήσεις σας μπορείτε να προβείτε μόνοι σας στην επιλογή πιο εξειδικευμένων θεμάτων.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δεν αρκεί να έχουμε μόνο τεχνικές/εξειδικευμένες γνώσεις, χρειάζεται να μπορούμε να έχουμε και μια ευρεία/πλατιά κατανόηση των πραγμάτων. Σημειώνω πως επιλέγω courses που δίνουν κάποια μορφή “πιστοποίησης”, χωρίς να σημαίνει ότι αυτή είναι αυτοσκοπός. Το να γνωρίζω πώς και γιατί, να έχω αναπτυγμένες πρακτικές δεξιότητες σχετικά με τις γνώσεις που θεωρητικά κατέχω είναι εξαιρετικά σημαντικότερα από τα χαρτιά. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τα courses αυτά, τα οποία είναι από μερικά από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, έχουν διαφορετικό επίπεδο από ότι έχετε συνηθίσει στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.

Ως βασικές γνώσεις σας προτείνω τα παρακάτω:

Γενικές γνώσεις (και κάποιες εξιδεικευμένες):

Για όσους έχουν την περιέργεια παρακάτω μια ομιλία του συγγραφέα των 2 βιβλίων που σας πρότεινα στο προηγούμενο άρθρο. Ο τίτλος του βίντεο στο youtube είναι “Harvard professor Clayton Christensen, disruptive innovation and higher education”.

 

Be Sociable, Share!

One Comment »

  • Εξαιρετικό άρθρο και πολύ χρήσιμη η λίστα με τα online courses. Η δια βίου εκπαίδευση, η οποία με τη χρήση του διαδικτύου διευκολύνεται σημαντικά αποτελεί προτεραιότητα για κάθε σύχγρονο άνθρωπο ο οποίος θέλει να εξελίσσεται αλλά και να ενημερώνεται για τις αλλαγές που συμβαίνουν στον τομέα του. Μέσω του e-learning η γνώση διαχέεται στην online κοινότητα με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, συμβάλλοντας στην βελτίωση της παραγωγικότητας.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Additional comments powered by BackType