Ενημερωτικό φυλλάδιο για δραστηριότητες Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα
October 11, 2014 – 1:48 am | No Comment

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου, σας είχα υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσουν και αναρτήσεις  με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα. Ευτυχώς η ΓΓΕΤ μας πρόλαβε! 😀
H ΓΓΕΤ συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τη χώρα κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο …

Read the full story »
Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις και ψηφοφορίες του περιοδικού.

Εκπαίδευση

Θέματα για την εκπαίδευση και επαγγελματική επιμόρφωση.

Εξελίξεις – Απόψεις

Συνδικαλιστικά νέα, θέματα, απόψεις από το χώρο της Υγείας.

Εργαστήρια

Νέα, οδηγίες που αφορούν τον χώρο των Ιατρικών Εργαστηρίων

Νομοθεσία

Νομοθεσία, διατάξεις, εγκύκλιοι, σύλλογοι του χώρου Υγείας.

Home » Editorial

7.5 χρόνια μετά. Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις;

Submitted by on October 8, 2016 – 8:15 pmNo Comment
7.5 χρόνια μετά. Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις;

Πριν 7.5 περίπου χρόνια φτιάχτηκε αυτή η σελίδα. Το πώς και γιατί λίγη σημασία έχει πλέον. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τι θα μπορούσες να πάρεις εσύ από αυτή την εμπειρία;

Τι νομίζεις ότι μπορείς να συμβούν σε 7.5 χρόνια; Τι νομίζεις πως θα μπορούσες να καταφέρεις στο ίδιο χρονικό διάστημα; Πόσο θα άλλαζε άραγε η ζωή σου στα 3/4 μιας δεκαετίας;

Κατ’ αρχήν θα αλλάξει η ίδια η ζωή σου. Θα αλλάξεις εσύ ο ίδιος. Αν δεν αλλάξει τίποτα από τα παραπάνω τότε κάτι κάνεις λάθος. Είτε είσαι τόσο τυχερός ώστε από τα 18 σου να έχεις φτάσει στους διάφορους προορισμούς της ζωής σου, είτε είσαι ακόμα χαμένος/η για το πού, πώς, ποιοι. Δεν είναι πάρα πολλά 7.5 χρόνια. Και όμως μπορεί να είναι πάρα πολλά στη διάρκεια μιας σύντομης ζωής.

Σε αυτά τα 7.5 χρόνια, λοιπόν, μπορεί να τελειώσεις μια σχολή, ένα μεταπτυχιακό, ένα διδακτορικό, να αλλάξεις δουλειά, να αλλάξεις πόλη, χώρα, ήπειρο. Μπορεί να αλλάξεις φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, απόψεις, αντιλήψεις. Να παντρευτείς, αλλά και να χωρίσεις, να κάνεις παιδιά, να αρρωστήσεις, να δεις αγαπημένους ανθρώπους να φεύγουν. Σε 7.5 χρόνια μπορεί να δεις το σώμα σου να αλλάζει, το ίδιο και την ψυχολογία σου. Να δεις τον ίδιο το κόσμο να παίρνει μια διαφορετική μορφή μπροστά στα μάτια της έθραυστης και προσωρινής πραγματικότητάς σου.  

Το πιο σκληρό νόμισμα που υπάρχει στη ζωή είναι ο χρόνος. Γιατί δεν μπορείς ποτέ να τον πάρεις πίσω. Γιατί από την ηλικία των 0 στιγμών κουβαλάς μια συνεχή ακολουθία κοινωνικής εκπαίδευσης η οποία διαμορφώνει τις αξίες σου. Αυτές με τη σειρά τους διαμορφώνουν τη στάση ζωής σου. Αυτή η στάση τελικά καθορίζει το πόσο θα πετύχεις τους στόχους της ζωής σου.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται μακρυνά και μελοδραματικά ξεκίνα να βλέπεις πέρα από το πεδίο των ματιών σου. Οι δεκαετίες της ζωής έχουν εναλλαγές και αναταράξεις που δεν φαντάζεσαι. Όλα τα παραπάνω είναι μια ελάχιστη σούμα των εμπειριών μια μικρής παρέας ανθρώπων με εύρος ηλικίας 30-38. Όσο το εύρος μεγαλώνει τόσες περισσότερες οι εμπειρίες και οι εναλλαγές.

Πριν 3 χρόνια είχαμε κάνει, για την πλάκα μας και πάλι, το ΤΙΕ coffee cup chat. Το επόμενο διάστημα θα επιστρέψουμε με μια νέα παρόμοια εκδήλωση. Περισσότεροι, πιο νέοι (όχι εμείς οι ίδιοι), πιο ώριμοι και πιο σοφοί (όχι οι νεότεροι).

Μέχρι να σου δώσω περισσότερα στοιχεία, σε πείσμα του κουκουρούκου #yolo της εποχής θα σου ζαλίσω τα αυτιά με πράγματα γύρω από την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Κομμάτια και τα δύο μιας συνεχιζόμενης συμβουλευτικής διαδικασίας η οποία παρ’ ότι πολύτιμη παραμένει άγνωστη.

Ο χαρακτήρας δεν είναι κάτι με το οποίο γεννήθηκες και που δεν μπορεί να αλλάξει, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Είναι κάτι με το οποίο δεν έχεις γεννηθεί και πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη να το διαμορφώσεις.

Jim Rohn

Be Sociable, Share!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

Additional comments powered by BackType